Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 februari 2006

Transmode dubblade försäljningen under 2005

Det svenska optoföretaget Transmode ökade under 2005 sin försäljning med över 100 procent. Bakom framgångarna ligger bland annat nyvunna kontrakt med Telenor, danska 3 och Transport for London. 2006 förväntas bli ett minst lika starkt år.
Transmode utvecklar lösningar som ökar kapaciteten i fiberoptiska nätverk. Marknaden drivs till stor del av operatörernas utbyggnad för nya kapacitetskrävande tjänster som "triple play", där telefoni, bredband och tv erbjuds över samma infrastruktur.

- Vi går in i 2006 med en väldigt stark orderstock och har därför målsättningen att fördubbla omsättningen även i år. Det skulle innebära en tresiffrig procentuell försäljningstillväxt fyra år i rad, säger Rune Hurtig, styrelseordförande och tillförordnad VD för Transmode.

Sammanslagningen med Lumentis i mars förra året har breddat Transmodes produktportfölj och tillfört företaget både kompetens och nya kunder. Telenor, 3 i Danmark, BaneTele, Transport for London och PacketExchange är några av de nya kunder som Transmode har vunnit under 2005. Ett flertal kunder i Europa och Nordamerika har dessutom ännu inte offentliggjorts.

- Marknaden för optiska transportsystem har tagit ny fart och 2006 kommer att bli ett mycket spännande år för Transmode, säger Michael Crossey, marknads- och affärsutvecklingschef på Transmode. Vi har ett stort antal kunder med omfattande ramavtal som varje månad placerar inköpsorder hos oss.

Efter fusionen med Lumentis har Transmode på bara 9 månader lyckats gå från startupföretag till en etablerad spelare på marknaden för WDM-system, med försäljning till såväl stora operatörer som företag med egna nät.

I höstas blev Transmode som enda svenskt företag utsett till "Technology Pioneer" av World Economic Forum, det stjärnspäckade forum för världens ledande beslutsfattare som hölls i schweiziska Davos i förra veckan. Andra utmärkelser inkluderar en femteplacering i Deloitte's Swedish Fast 50 och en plats på Red Herrings topp-100-lista med de mest lovande privatägda teknikbolagen i Europa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1