Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 februari 2006

Transmode dubblade försäljningen under 2005

Det svenska optoföretaget Transmode ökade under 2005 sin försäljning med över 100 procent. Bakom framgångarna ligger bland annat nyvunna kontrakt med Telenor, danska 3 och Transport for London. 2006 förväntas bli ett minst lika starkt år.
Transmode utvecklar lösningar som ökar kapaciteten i fiberoptiska nätverk. Marknaden drivs till stor del av operatörernas utbyggnad för nya kapacitetskrävande tjänster som "triple play", där telefoni, bredband och tv erbjuds över samma infrastruktur.

- Vi går in i 2006 med en väldigt stark orderstock och har därför målsättningen att fördubbla omsättningen även i år. Det skulle innebära en tresiffrig procentuell försäljningstillväxt fyra år i rad, säger Rune Hurtig, styrelseordförande och tillförordnad VD för Transmode.

Sammanslagningen med Lumentis i mars förra året har breddat Transmodes produktportfölj och tillfört företaget både kompetens och nya kunder. Telenor, 3 i Danmark, BaneTele, Transport for London och PacketExchange är några av de nya kunder som Transmode har vunnit under 2005. Ett flertal kunder i Europa och Nordamerika har dessutom ännu inte offentliggjorts.

- Marknaden för optiska transportsystem har tagit ny fart och 2006 kommer att bli ett mycket spännande år för Transmode, säger Michael Crossey, marknads- och affärsutvecklingschef på Transmode. Vi har ett stort antal kunder med omfattande ramavtal som varje månad placerar inköpsorder hos oss.

Efter fusionen med Lumentis har Transmode på bara 9 månader lyckats gå från startupföretag till en etablerad spelare på marknaden för WDM-system, med försäljning till såväl stora operatörer som företag med egna nät.

I höstas blev Transmode som enda svenskt företag utsett till "Technology Pioneer" av World Economic Forum, det stjärnspäckade forum för världens ledande beslutsfattare som hölls i schweiziska Davos i förra veckan. Andra utmärkelser inkluderar en femteplacering i Deloitte's Swedish Fast 50 och en plats på Red Herrings topp-100-lista med de mest lovande privatägda teknikbolagen i Europa.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2