Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 03 februari 2006

Precise Biometrics etablerar<br>joint venture i Kina

Precise Biometrics AB har tillsammans med Smart Unicorn Group ingÄtt ett joint venture i Kina.
Företagen avser att genom tekniköverföring och gemensamt utvecklingsarbete integrera Precise Biometrics biometri och krypteringsteknik i de synkroniseringstjÀnster för mobila nÀtverk och administrationsverktyg för mobiltelefoner, mobilterminaler och datorer, som utvecklats av Smart Unicorn Solutions, en ICT-affÀrsenhet inom Smart Unicorn Group.

Vid förvÀrvet av Loqware Sweden AB sommaren 2005 tillfördes Precise Biometrics koncernen en patentportfölj, som baseras pÄ Loqwares egenutvecklade i-LoqŸ teknik. Denna teknik anvÀnder biometri som accessmetod och kan licensieras som en komponent för elektroniska lÄs till datorer, telefoner och byggnader. Dessutom tillfördes en stark ingÄng till den kinesiska marknaden, som nu följs upp genom etablerandet av ett joint venture i Kina. Genomförandet av joint venture avtalet innebÀr Àven att Precise Biometrics fÄr en ny kanal för försÀljning av sina och Loqwares produkter.

Smart Unicorn Group Àr ett internationellt investment- och holdingbolag med huvudkontor i Shanghai, Kina. Bolaget har företagsintresse runt om i Asien inom bland annat IT- och telekom-omrÄdet, fastig-hetssektorn och livsmedelsbranschen. Koncernen omsatte 2005 cirka 800 Mkr och har omkring 1 200 anstÀllda. Smart Unicorn Groups satsningar inom IT och telekom sker genom en av dess affÀrsenheter, Smart Unicorn Solutions, dÀr Precise Biometrics nu blir delÀgare. Smart Unicorn Solutions har varit verk-samma i fem Är och har huvudkontor och utvecklingsavdelning i Peking. Bolaget har idag 32 anstÀllda och bland kunderna finns Kinas största teleoperatörer och mobiltelefontillverkare.

Precise Biometrics kommer att Àga 30 % av Smart Unicorn Solutions och kommer att bidra med teknik- och kompetensöverföring samt Àven överföra kinesiska patent till den gemensamma verksamheten. Precise Biometrics Àgarandel kommer Àven att betalas genom apportemission om 1,125 miljoner aktier (Prec A) samt genom att 12 Mkr i likvida medel tillförs, som skall anvÀndas för driften av den gemensamma verksamheten. Initialt erhÄller Precise Biometrics licensintÀkter pÄ 7,7 Mkr. Avtal har signerats och transaktionen kommer att slutföras inom 30 dagar.

"Kina som marknad Àr oerhört expansiv och spÀnnande och vÄr nya samarbetspartner ger oss tveklöst ytterligare marknadsmöjligheter. Det finns ett stort behov av mobiltelefonsÀkerhet pÄ den kinesiska marknaden och genom utvecklingen av nya mobila tjÀnster kommer exempelvis sÀkrare betalnings-transaktioner att kunna göras via mobiltelefoner och mobilterminaler. Det finns ocksÄ en stor potential i de möjligheter Smart Unicorn Solutions ser i att integrera biometri i övriga delar av de informations- och kommunikationslösningar som företaget utvecklat", sÀger Christer Bergman VD och koncernchef pÄ Precise Biometrics.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1