Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Dan Walterson Krönikor | 15 januari 2003

Det har redan vänt !!

Det blir ljusare varje dag. Börsen är på väg upp. Statistiken för halvledare visar att produktionen ökar mot 1999 års nivåer och försäljningstillväxten för de närmaste två åren är återigen tvåsiffrig.

Nu har det "vänt" som vi svenskar säger. Med det menar vi att nu är den mörka perioden över och det blir ljusare för varje dag även om det inte märks så mycket i januari. Det verkar som om talesättet även gäller elektronikbranschen, som i Sverige har åderlåtits på många arbetstillfällen runtom i landet under 2002. Sverige påverkas i mångt och mycket av den amerikanska och globala ekonomin. Om det är positiva signaler från den amerikanska börsen så stiger många börser och så även den svenska.Om många signaler är positiva samtidigt och samverkar så talar vi om en uppåtgående trend. Detta var ett tag sen vi såg, men mycket talar nu för att detta håller på att ske. Jag läste igår att halvledartillverkningen fnv går stadigt uppåt (se bild nedan) och att inköpen på halvledare nu börjar närma sig 1999 års nivåer då vi såg starten på en tuff allokering. Den allokeringen vi hade år 2000 kommer det nog att dröja innan vi ser men helt klart är att produktionen är på väg upp och att de företag som lyckats övervintra 01-02 och kan kämpa på några kvartal till kommer tillhöra vinnarna 2003-04.

Prognoserna för de närmaste två åren visar på en försäljningsökning av halvledare på 17 % för 2003 och 24 % för 2004. Vi nordbor är ett segt släkte som klarar både kyla, mörker, snö och regn så låt hjulen snurra fortare nu, så blir 2003 ett bra år. Vid pennan, Dan Walterson Dan Walterson är till vardags verksam som VD för TRG Components AB
Annons
Annons
2020-08-05 00:04 V18.8.2-1