Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Stefan Larsson Krönikor | 25 november 2003

Davids kamp mot Goliat

Jag tÀnkte faktiskt bjuda lilla David pÄ en ide, -"ta kontakt med ett par av de kÀnda eller okÀnda Linux distributionerna".
Stilla flyter Än, eller egentligen gör den inte det, den Àr totalt uppdÀmd.

De har slÀppt pÄ slussarna till en sidorÀnna lite högre upp, för att leda undan vattnet bort frÄn det lilla kraftverket pÄ grund av servicearbeten. Har man tur kan man just hÀr se ett bÀverpar simma och det brukar vara ganska rofyllt just dÄ, men idag Àr det mest igenvuxet! För mig Àr det ett fantastiskt sÀtt för att fÄ saker att fungera med en promenad, en tur med bilen eller joggingtur som stimulerar hjÀrnan att fungera. I dag Àr det en Ä-promenad som gÀller.

I och för sig, en joggingtur kanske var ett tag sedan och med tanke pÄ mina 104 kg sÄ skulle en tur gÄ hÄrt Ät kroppen. Ja, jag vet jag mÄste ta tag i detta med övervikten men idag fÄr det vÀnta, för just idag ligger faktiskt tankarna mer pÄ Nokia kontra Microsoft kampen. TÀnk, det Àr den svindlande summan av 4 - 500 000 000 stycken mobiltelefoners programvara per Är som det gÀller. Kampen Àr större Àn man kan ana och rofylldheten finns nÄgon annanstans.

Just nu ligger de i fejd med varandra dÀr bÀgge parter tar krafttag i att det ska lÄta mer som ett övergÄende problem med ett möjligt framtida samarbete, emedan journalisterna fÄr det att lÄta som Davids kamp mot Goliat. Goliat som Àr kÀnd för att spöa skiten ur sina konkurrenter genom att dela ut sina produkter gratis och David, som blev bÀst av alla pÄ att kundanpassa sina produkter.

FrÄgan Àr om inte detta Àr en kamp mellan USA och Europa och respektive omrÄdes patriotism. Om man tÀnker pÄ lilla David, hur ska han klara det. Patriotism Àr ett sÀtt, lÄngsiktigt lagarbete ett annat, men det Àr som med allt annat det krÀver sitt engagemang.

Jag tÀnkte faktiskt bjuda lilla David pÄ en ide, -"ta kontakt med ett par av de kÀnda eller okÀnda Linux distributionerna". TÀnk om David skulle distribuera ett eget Officepaket med varje mobiltelefon, det skulle jag gilla. Utveckla en komponent som kommunicerar med deras övriga paketprogramvara och ta betalt av Debian, Red Hat eller vad dom nu heter för att de skulle leverera en gratis Office programvara med varje mobiltelefon. Snacka om att slÄ Goliat hÄrt under bÀltet. NÄgon annan betalar Davids tillvÀxt pÄ Goliats egen hemmaplan.

Vilken konkurrent Goliat skulle fĂ„! Är det inte dags nu att leda om tankarna förbi det normala kraftverket för att fĂ„ tillvĂ€xt!

Stefan Larsson

PS. det finns redan konkurrens till Goliat med gratis Office paket. HÀmta hem ett av dom via www.openoffice.org eller ladda ner ditt eget gratis Windows paket hÀr. DS.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1