Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 februari 2006

Beijer Electronics tecknar nytt globalt ramavtal med Tetra Pak

Beijer Electronics har tecknat ett nytt långsiktigt ramavtal med Tetra Pak om leveranser av de nya operatörsterminalerna E1000 som baseras på den nya plattformen BEPP.
Beijer Electronics har samarbetat med Tetra Pak sedan hösten 2003 då leveranser av den tidigare generationens terminaler inleddes.

- Vi har, sedan samarbetet startade, utvecklat en stark kundrelation med Tetra Pak som blivit en av våra enskilt största kunder. Vi är både stolta och glada över det nya ramavtalet som ger oss ökade affärsmöjligheter, säger Göran Sigfridsson, VD för Beijer Electronics.

Ramavtalet är globalt och gäller leveranser av de nya operatörsterminalerna till både processutrustning och maskinstyrningar som Tetra Pak tillverkar och säljer över hela världen. Tetra Pak är en av världens största användare av automationsutrustning.

Beijer Electronics nya operatörsterminaler säljs dels under det egna varumärket EXTER och dels genom brand label-partners. Beijer Electronics har hittills tecknat brand label-avtal med Mitsubishi Electric och ABB som säljer de nya terminalerna under eget varumärke på den globala marknaden.

- Avtalen med Tetra Pak, Mitsubishi Electric och ABB är bekräftelser på våra nya terminalers styrka. Vi har sett klara säljframgångar för de nya terminalerna under 2005. De svarar redan för cirka 20 procent av affärsområdet HMI Products försäljning på den europeiska och nordamerikanska marknaden, kommenterar Göran Sigfridsson.

Beijer Electronics nya operatörsterminaler baseras på Beijer Electronics Power Panel (BEPP) med en öppen arkitektur med såväl ny hårdvara som ny mjukvara. Den öppna plattformen innebär att operatörsterminalerna har väsentligt fler funktioner. Terminalerna är samtidigt robusta för att klara en tuff och krävande industriell miljö.

De nya terminalerna lanserades i slutet på 2004 då fem terminaler i det större segmentet introducerades på marknaden. Terminalserien kompletteras med ytterligare sex nya terminaler i mellansegmentet med leveransstart i april 2006.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-1