Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 februari 2006

Beijer Electronics tecknar nytt globalt ramavtal med Tetra Pak

Beijer Electronics har tecknat ett nytt lÄngsiktigt ramavtal med Tetra Pak om leveranser av de nya operatörsterminalerna E1000 som baseras pÄ den nya plattformen BEPP.
Beijer Electronics har samarbetat med Tetra Pak sedan hösten 2003 dÄ leveranser av den tidigare generationens terminaler inleddes.

- Vi har, sedan samarbetet startade, utvecklat en stark kundrelation med Tetra Pak som blivit en av vÄra enskilt största kunder. Vi Àr bÄde stolta och glada över det nya ramavtalet som ger oss ökade affÀrsmöjligheter, sÀger Göran Sigfridsson, VD för Beijer Electronics.

Ramavtalet Àr globalt och gÀller leveranser av de nya operatörsterminalerna till bÄde processutrustning och maskinstyrningar som Tetra Pak tillverkar och sÀljer över hela vÀrlden. Tetra Pak Àr en av vÀrldens största anvÀndare av automationsutrustning.

Beijer Electronics nya operatörsterminaler sÀljs dels under det egna varumÀrket EXTER och dels genom brand label-partners. Beijer Electronics har hittills tecknat brand label-avtal med Mitsubishi Electric och ABB som sÀljer de nya terminalerna under eget varumÀrke pÄ den globala marknaden.

- Avtalen med Tetra Pak, Mitsubishi Electric och ABB Àr bekrÀftelser pÄ vÄra nya terminalers styrka. Vi har sett klara sÀljframgÄngar för de nya terminalerna under 2005. De svarar redan för cirka 20 procent av affÀrsomrÄdet HMI Products försÀljning pÄ den europeiska och nordamerikanska marknaden, kommenterar Göran Sigfridsson.

Beijer Electronics nya operatörsterminaler baseras pÄ Beijer Electronics Power Panel (BEPP) med en öppen arkitektur med sÄvÀl ny hÄrdvara som ny mjukvara. Den öppna plattformen innebÀr att operatörsterminalerna har vÀsentligt fler funktioner. Terminalerna Àr samtidigt robusta för att klara en tuff och krÀvande industriell miljö.

De nya terminalerna lanserades i slutet pÄ 2004 dÄ fem terminaler i det större segmentet introducerades pÄ marknaden. Terminalserien kompletteras med ytterligare sex nya terminaler i mellansegmentet med leveransstart i april 2006.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1