Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 februari 2006

EDC ser stora möjligheter i Litauen

Genom förvÀrvet av ELSIS GP UAB i Litauen breddar EDC sitt utbud och kan numera Àven erbjuda lÄgkostnadsproduktion. "Att vi har valt att köpa en produktionsenhet innebÀr att vi har kontroll över sÄvÀl kvalitet som övriga processer inom tillverkningen", betonar vice koncernchef Johan Smidner.
Att förlĂ€gga produktion till lĂ„glönelĂ€nder Ă€r inget nytt inom elektronikbranschen. Även EDC har under en tid tittat pĂ„ olika möjligheter att utöka verksamheten ytterligare med en produktionsenhet i Baltikum. Men det var först i samband med att EDC fick kĂ€nnedom om produktionsbolaget elsis gp uab i Kaunas som alla bitar föll pĂ„ plats.

- Det Àr ett företag med en vÀl etablerad verksamhet, stor kundbas och ett synsÀtt som matchar vÄrt nÀr det gÀller kvalitetstÀnkande, kundfokus, flexibilitet och teknik. De har dessutom omfattande erfarenhet frÄn de branscher som vi verkar i sedan tidigare. Bland annat militÀr, medicin och telecombranschen, förklarar Johan Smidner. Han framhÄller att förvÀrvet av produktionsenheten i Litauen framförallt Àr en strategisk investering som ger EDC en konkurrenskraft man saknat tidigare. Med produktion i ett lÄgkostnadsland kan EDC erbjuda kunderna större
volymer till lÀgre kostnader.

- Moderbolaget jobbar bland annat mot Ryssland. Genom köpet fÄr vi ett samarbete som öppnar dörrarna för helt nya marknader, sÀger Johan Smidner. Förutom goda framtida kontakter mot öst ser han Àven en rad andra fördelar med produktion i just Litauen. - Litauen Àr Ànnu inte överetablerat och har en vÀl fungerande logistik. Kaunas har nÀrhet till bÄde utskeppningshamnar och flygplatser med godstrafik. Dessutom gÄr det enkelt, snabbt och smidigt att ta sig dit vid behov.

För EDC Àr den nya produktionsenheten en satsning pÄ framtiden. Johan Smidner betonar dock att det inte finns nÄgra planer pÄ att flytta nuvarande produktion frÄn Munkfors till Litauen. - Detta Àr framför allt en investering för att nÄ nya kunder och kunna erbjuda produktion i ett lÄgkostnadsland. Enheten i Kaunas kommer att drivas vidare med samma personal och management som tidigare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2