Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 februari 2006

EMS+ODM=EMS

Sanmina-SCIs VD Jure Sola höll, igÄr kvÀll svensk tid, sitt öppningstal vid Ärets IPC Printed Circuits Expo, APEX and the Designers Summit i Anaheim i Kalifornien som evertiq bevakar. Huvuddelen av talet anvÀnde han till att förklara att dagens EMS-företag i stor utstrÀckning ocksÄ Àr ODM-företag.
Jure Sola har varit pÄ Sanmina-SCI sedan företagets start 1980. Mellan 1993 och 2000 var Sanmina-SCI en av Nasdaqs top 10 bÀsta företag.

"År 2001 upptĂ€ckte vi att vĂ€rlden förĂ€ndrades och det blev svĂ„rare att konkurrera globalt. Vi insĂ„g att vi var tvungna att göra nĂ„gonting och det var dĂ€rför vi gick ihop med SCI. De hade en starkare global nĂ€rvaro Ă€n vi hade", berĂ€ttade Sola.

Det typiska EMS-företaget Àr idag inte enbart ett EMS-företag som tillverkar produkter utan Àven design och utveckling ingÄr deras verksamhet. MÄnga har EMS-företag, som till exempel Flextronics, har Àven egna designade produkter för anvÀndning i sin egen tillverkning eller till försÀljning till andra tillverkare. Jure Sola kallar det hela fenomenet EMS+ODM=EMS.

Enligt Jure Sola sÄ kommer Sanmina-SCI dock inte att designa sina egna produkter och sÀlja dessa utan Sanmina-SCI stannar vid att vara ett tillverkande bolag med design- och utvecklingsstöd för sina kunders rÀkning. "Vi Àr strikt ett tillverkande bolag och kommer inte att gÄ ut och designa nÄgonting som vi sedan sjÀlva vill gÄ ut och sÀlja. Jag tror inte att vÄra kunder skulle gilla detta, och jag vill inte gÀrna konkurrera med mina kunder", sÀger Jure Sola.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1