Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 februari 2006

Kreatel valda för interaktivt utbildningsprojekt i England

Kreatel Communications har valts att leverera set-top-boxar, mjukvaruplattform och utvecklingsverktyg till STREAM, ett nydanande projekt för bredbandsteve "on-demand" i brittiska staden Hull.
Invånarna i staden får således tillgång till utbildningsmaterial för skolprojekt och information från den offentliga sektorn när de själva vill se den.

STREAM kommer att lanseras under våren 2006 och innehåller då två tevekanaler. Den första är en utbildningskanal där elever och deras föräldrar kan se videobaserat inlärningsmaterial anpassat efter skolornas läroplan när de själva vill. Filmerna sänds till klassrum och till hemmen tillsammans med interaktivt material för stöd och utvärdering. Sju skolor deltar i den första fasen av projektet, vilket senare kommer att utökas till att även omfatta daghem, komvux och vidareutbildningar.

Den andra kanalen är en företagskanal där små och mellanstora företag kan marknadsföra sina produkter och tjänster on-line genom skräddarsydda företagspresentationer. Kanalen kommer också att göra reportage om lokala affärshändelser och goda nyheter.
Under de kommande två åren kommer STREAM-projektet att utökas med en hälsokanal och en samhällskanal.

Hull har byggt sin lösning på Kreatels mjukvaruplattform, och som hårdvara använder de sig av Kreatel IP-STB 1720-modellen. Boxen är en hybridvariant som förutom de IP-baserade STREAM-kanalerna även låter användarna få tillgång till marksänd digitalteve och det breda utbud av gratiskanaler som finns i Storbritannien.

- Vi valde Kreatel till STREAM-projektet därför att de erbjuder precis den plattform vi letade efter. Med Kreatel IP-STB System och deras utvecklingsverktyg för applikationer kan vi med en rimlig insats utveckla våra egna avancerade interaktiva applikationer, säger Mark Jones, VD på Broadband Capital Ltd. Kreatels strukturerade mjukvara gör att vi kan fortsätta utveckla våra tjänster och dra nytta av tekniska framsteg utan att behöva ersätta de installationer vi gör idag.

- STREAM är ett väldigt intressant projekt som visar på de viktiga tjänster vår teknik kan stödja i den offentliga sektorn. Det är föredömligt att göra utbildning tillgängligt på detta sätt då det hjälper både barn och vuxna att lära i sin egen takt med samma system, säger Lars Bengtsson, VD på Kreatel. Hull driver teknikutvecklingen framåt genom sina höga krav på teknologi och sitt visionära sätt att se på tjänster. De lanserade interaktiv bredbandsteve redan i slutet av 90-talet, och nu visar de än en gång nya innovativa sätt att använda tekniken.

STREAM har utvecklats i Hull av Broadband Capital Ltd., ett företag som skapades av Hull Stadsfullmäktige i juni 2005 för att utveckla innovativa och interaktiva teve-tjänster för den offentliga sektorn. Projektet är beviljat finansiellt stöd till 2007.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-1