Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 februari 2006

Kreatel valda för interaktivt utbildningsprojekt i England

Kreatel Communications har valts att leverera set-top-boxar, mjukvaruplattform och utvecklingsverktyg till STREAM, ett nydanande projekt för bredbandsteve "on-demand" i brittiska staden Hull.
InvÄnarna i staden fÄr sÄledes tillgÄng till utbildningsmaterial för skolprojekt och information frÄn den offentliga sektorn nÀr de sjÀlva vill se den.

STREAM kommer att lanseras under vÄren 2006 och innehÄller dÄ tvÄ tevekanaler. Den första Àr en utbildningskanal dÀr elever och deras förÀldrar kan se videobaserat inlÀrningsmaterial anpassat efter skolornas lÀroplan nÀr de sjÀlva vill. Filmerna sÀnds till klassrum och till hemmen tillsammans med interaktivt material för stöd och utvÀrdering. Sju skolor deltar i den första fasen av projektet, vilket senare kommer att utökas till att Àven omfatta daghem, komvux och vidareutbildningar.

Den andra kanalen Àr en företagskanal dÀr smÄ och mellanstora företag kan marknadsföra sina produkter och tjÀnster on-line genom skrÀddarsydda företagspresentationer. Kanalen kommer ocksÄ att göra reportage om lokala affÀrshÀndelser och goda nyheter.
Under de kommande tvÄ Ären kommer STREAM-projektet att utökas med en hÀlsokanal och en samhÀllskanal.

Hull har byggt sin lösning pÄ Kreatels mjukvaruplattform, och som hÄrdvara anvÀnder de sig av Kreatel IP-STB 1720-modellen. Boxen Àr en hybridvariant som förutom de IP-baserade STREAM-kanalerna Àven lÄter anvÀndarna fÄ tillgÄng till marksÀnd digitalteve och det breda utbud av gratiskanaler som finns i Storbritannien.

- Vi valde Kreatel till STREAM-projektet dÀrför att de erbjuder precis den plattform vi letade efter. Med Kreatel IP-STB System och deras utvecklingsverktyg för applikationer kan vi med en rimlig insats utveckla vÄra egna avancerade interaktiva applikationer, sÀger Mark Jones, VD pÄ Broadband Capital Ltd. Kreatels strukturerade mjukvara gör att vi kan fortsÀtta utveckla vÄra tjÀnster och dra nytta av tekniska framsteg utan att behöva ersÀtta de installationer vi gör idag.

- STREAM Àr ett vÀldigt intressant projekt som visar pÄ de viktiga tjÀnster vÄr teknik kan stödja i den offentliga sektorn. Det Àr föredömligt att göra utbildning tillgÀngligt pÄ detta sÀtt dÄ det hjÀlper bÄde barn och vuxna att lÀra i sin egen takt med samma system, sÀger Lars Bengtsson, VD pÄ Kreatel. Hull driver teknikutvecklingen framÄt genom sina höga krav pÄ teknologi och sitt visionÀra sÀtt att se pÄ tjÀnster. De lanserade interaktiv bredbandsteve redan i slutet av 90-talet, och nu visar de Àn en gÄng nya innovativa sÀtt att anvÀnda tekniken.

STREAM har utvecklats i Hull av Broadband Capital Ltd., ett företag som skapades av Hull StadsfullmÀktige i juni 2005 för att utveckla innovativa och interaktiva teve-tjÀnster för den offentliga sektorn. Projektet Àr beviljat finansiellt stöd till 2007.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2