Annons
Annons
Komponenter | 04 april 2001

ST och Hitachi etablerar SuperH, Inc.

Ett nytt företag, SuperH, Inc, har etablerats av STMicroelectronics och Hitachi med bas i San Jose, Californien.
Hitachi och ST har samarbetat kring utvecklingen av SH-5-kärnan sedan 1998. I oktober förra året offentliggjordes det att de båda företagen skulle gå samman om utvecklingen av SH-6 och SH-7-kärnorna och nu har ett helt nytt företag initierats uppger Elektronikk.
SuperH kommer till en början att licensiera SH-4-kjernor och därefter existerande och nytillkomna familjeprodukter på den öppna marknaden. Därefter kommer också utvecklingen av 64-bit SH-5 processorn slutföras och övertas av framtida SH-6 og SH-7.

Förutom högkvarteret i San Jose kommer verksamheten även att bedrivas i Bristol och Tokyo. Företaget menar att de på så sätt får en global forskning och utveckling. VD för SuperH blir Toshimasha Kihara, som närmast kommer från Hitachis Microcomputer & ASIC Operation. Ca 100 personer att bli anställas.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1