Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 februari 2006

Ny nordisk vd för Samsung Electronics

FrÄn globalt marknadsansvar för Samsung som toppsponsor till OS till vd för Norden. Sunny Hwang har börjat som ny vd för Samsung Electronics i Norden.
Med sina betydande internationella erfarenheter ska han utveckla den nordiska marknaden vidare.
"Vi vill fortsÀtta att profilera oss som ett bra företag i Norden dÀr Samsung vill uppfattas som ett förstklassigt varumÀrke, omtyckt av konsumenterna", sÀger Sunny Hwang.

Sunny Hwang eftertrÀder Uitack Kim som vd för den nordiska marknaden. Under de senaste tre Ären har Samsung Electronics nÀstan fördubblat sin försÀljning i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island - frÄn 2,7 miljarder 2002 till 5 miljarder 2005. PÄ tre Är har antalet medarbetare vuxit frÄn 50 till 140.

"Uitack Kim har tillsammans med vÄr starkt vÀxande nordiska organisation tredubblat omsÀttningen under sina fyra Är i Norden. Samsung har bland annat gjort sig kÀnda genom sitt förstklassiga varumÀrke med mobiltelefoner, bildskÀrmar och platt tv. Det Àr en framgÄng som ocksÄ uppmÀrksammats globalt inom Samsung", sÀger Sunny Hwang.

Efter fyra Är i Norden och sju Ärs internationell karriÀr ÄtervÀnder nu Uitack Kim till Korea med ansvar för marknadsföring för samtliga produktgrupper pÄ den lokala koreanska marknaden.

Mellan 1997 och 2002 var Sunny Hwang vd för Samsung i Österrike med ansvar för 14 lĂ€nder i Öst- och Centraleuropa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2