Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 februari 2006

Full fart hos Westcomp

Komponentdistributören Westcomp flyttade in i nya lokaler i Mölndal i början av maj förra Äret. Den bidragande orsaken till flytten var orkanen Gudrun som hÀrjade i vÀstra Sverige för cirka ett Är sedan. Nu rapporterar bolaget om en rekordstark tillvÀxt, mycket beroende pÄ fokusering pÄ lÄgvolym.
Delar av verksamheten i de tidigare lokalerna drabbades av en översvÀmning som orsakades av Gudrun. "OmrÄdet dÀr vi var belÀgna tidigare var klassat som riskomrÄde, och med tanke pÄ det sÄ var valet att flytta enkelt", sÀger Patrick Wiström, marknadschef hos Westcomp till evertiq.

Westcomp ABs affÀrsidé Àr att som oberoende partner leverera elektronikkomponenter och att ta ett helhetsansvar för kundens materialförsörjning. Detta uppnÄs genom kvalitetssÀkrat material direkt in i produktionen. "Vi drog igÄng det hÀr konceptet 1990, och vi kÀnner nu att vÄr kundkrets Àr mer mogen för detta idag Àn för 16 Är sedan". NÀr vi drog igÄng det sÄ trodde vi att det skulle vara mest lÀmpat för smÄserieproduktion. Den stÀndiga debatten Àr för mÄnga större kontraktstillverkare idag hur man kan kombinera lÄgvolym med högvolymstillverkning och bibehÄlla lönsamheten. Högvolymen ska i mÄnga fall bÀra kostnaderna av lÄgvolymen, men man kan inte tÀnka högvolym och tro att man fÄr lönsamhet i lÄgvolym. Idag sÄ finns det vÀldigt mycket lÄgvolym bland vÄra kunder och det har bidragit till vÄr stabila utveckling", sÀger Patrick.

"Marknaden som finns idag i Sverige Àr till stora delar klassisk industrielektronik och det Àr per vÄr definition lÄg- och mellanvolym och det Àr dÀr vi gör mest nytta för vÄra kunder", fortsÀtter Patrick. "OrderingÄngen har varit oerhört stark under hösten 2005 och början av 2006. Varje dag fÄr vi in mer bestÀllningar Àn vad vi fakturerar ut. Vi har Àven fÄtt mÄnga nya kunder under 2005. Detta mÄste innebÀra att i mÄnga fall sÄ har vi varit det naturliga valet. Tack och lov för att det finns kunder som tror pÄ svensk tillverkning", avslutar Patrick.

PÄ bilden syns frÄn vÀnster till höger Patrick Wiström, Marknadschef, Jonas Boström, Inköpschef, Ralf Haglund, VD och Jan-Erik Johannessen, SÀljledare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1