Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 februari 2006

Flextronics Lean-arbete<br>tar en ny vändning

Flextronics har under mÄnga Är arbetat med vad man i folkmun kallat för Lean Productions principer men företaget har nu mÄlat sin produktions riktlinjer i en ny ton.
Flextronics har under mÄnga Är jobbat med olika principer för stÀndig förbÀttring. Man har dels en Kaizeninspirerad modell med grupper för stÀndiga förbÀttringar i mÄnga smÄ steg samt Àven ett Six Sigma upplÀgg som fokuserar pÄ större förbÀttringsprojekt. FörbÀttringsarbetet leds av heltidsdedikerade "Black beltare" som har sin arbetsplats mitt pÄ produktionsgolvet för att sitta sÄ nÀra produktion och logistik som möjligt.

Nu genomförs en större layoutförÀndring i syfte att anpassa layouten till befintlig produktportfölj med "high mix/low volume"-produktion, samt att skapa yta för nya kunder.

"Leankonceptet i sig Ă€r ingen ny företeelse för Flextronics i Karlskrona, men i syfte att stĂ€rka vĂ„r konkurrenskraft pĂ„ den nordiska marknaden tar vi det hĂ€r steget och fokuserar verksamheten ytterligare mot "high mix/low volume segmentet", sĂ€ger platschefen Christer Ågren till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1