Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 februari 2006

ABB uppgraderar kontrollsystem

ABB har av Energinet.dk, Danmark och Statnett, Norge valts för att uppgradera kontrollsystemet för den 30 år gamla Skagerrak 1&2 HVDC-länken (högspänd likström) med ett nytt system från ABB kallat MACH 2.
”ABB:s spjutspetsteknik för HVDC-kontroll, MACH 2, kommer att öka nättillförlitligheten”, säger Samir Brikho, chef för division Power Systems. ”Att uppgradera kontrollsystemen för HVDC:s transmissionslänk kommer att öka dess livslängd med ytterligare 30 år”.

ABB:s Skagerrak 1&2 HVDC-kabelprojekt är en milstolpe i HVDC:s historia och var den första kabeln eller den transmissionslänk över mark som byggdes helt och hållet med tyristorventilteknik. Efter 30 års framgångsrik användning har ABB fått en order för att uppgradera kontrollsystemet.

MACH 2-systemet är världens mest använda kontrollsystem för HVDC och FACTS med över 400 system i drift. Det används i alla typer av HVDC-installationer från små och mycket efterfrågade HVDC Light-installationer till stora 3 000 megawatts kraftlänkar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2