Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 februari 2006

ABB uppgraderar kontrollsystem

ABB har av Energinet.dk, Danmark och Statnett, Norge valts för att uppgradera kontrollsystemet för den 30 Är gamla Skagerrak 1&2 HVDC-lÀnken (högspÀnd likström) med ett nytt system frÄn ABB kallat MACH 2.
”ABB:s spjutspetsteknik för HVDC-kontroll, MACH 2, kommer att öka nĂ€ttillförlitligheten”, sĂ€ger Samir Brikho, chef för division Power Systems. ”Att uppgradera kontrollsystemen för HVDC:s transmissionslĂ€nk kommer att öka dess livslĂ€ngd med ytterligare 30 Ă„r”.

ABB:s Skagerrak 1&2 HVDC-kabelprojekt Àr en milstolpe i HVDC:s historia och var den första kabeln eller den transmissionslÀnk över mark som byggdes helt och hÄllet med tyristorventilteknik. Efter 30 Ärs framgÄngsrik anvÀndning har ABB fÄtt en order för att uppgradera kontrollsystemet.

MACH 2-systemet Àr vÀrldens mest anvÀnda kontrollsystem för HVDC och FACTS med över 400 system i drift. Det anvÀnds i alla typer av HVDC-installationer frÄn smÄ och mycket efterfrÄgade HVDC Light-installationer till stora 3 000 megawatts kraftlÀnkar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1