Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 februari 2006

MikroMakarna får order från Perten

MikroMakarna har tecknat ett nytt avtal med Perten Instruments för tillverkning av en helt ny produkt för mätning av vattenhalt i spannmål.
Perten Instruments är specialiserade på kvalitetskontroll inom spannmåls- och livsmedelsindustrin. Perten Instruments Gruppen har försäljningsbolag i Europa, USA och Asien och beräknas omsätta ca 200 MSEK under 2006. Huvudkontoret är Perten Instruments AB i Segeltorp, Stockholm.

Perten Instruments är fokuserade på tillväxt genom introduktion av nya produkter och tjänster, bolaget har redan tidigare flyttat sin egen tillverkning och vill bredda till mer än en kontraktstillverkare.

Perten Instruments traditionella kunder återfinns främst inom kvarn- och spannmålsindustrin. 90 procent av alla kvarnar i världen beräknas ha analysinstrument från Perten Instruments installerade. Det avtal som nu tecknats ser både MikroMakarna och Perten Instruments som inledningen på ett samarbete med stor utvecklingspotential.

- Det är nya spännande produkter som passar vår produktion väl. Vi har redan påbörjat uppbyggnadsarbetet av monteringslinan, berättar Mikael Isaksson, marknadsansvarig hos MikroMakarna.

Det första steget i samarbetet avser produktion och test av en helt ny produktserie för mätning av vattenhalt och densitet av olika grödor.

Avtalet är initialt värderat till mindre än 10 miljoner kronor men har potential på upp mot 50 miljoner per år.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1