Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 mars 2006

Ascom uppgraderar åt Stora Enso

Stora Enso i Skoghall bygger vidare pÄ befintlig investering - Uppgradering av telefonvÀxel gav framtidssÀker kommunikationsplattform
Stora Enso Skoghall AB Àr en av vÀrldens största kartongtillverkare. NÀr valet stod mellan att helt ersÀtta den befintliga DECT-radiovÀxeln och att uppgradera densamma, valde man det senare och fick en framtidssÀker kommunikationsplattform för trÄdlös telefoni - och det till en mycket lÀgre kostnad Àn för alternativet.

PÄ Stora Enso i Skoghall tillverkar man alla typer av kartong för livsmedelsindustrin. Antalet anstÀllda vid anlÀggningen i Skoghall Àr cirka 950. Förutom den fasta telefonin anvÀnder man ett trÄdlöst DECT-system som Àr kopplat till en MD110-vÀxel. Merparten av de anstÀllda har bÀrbara telefoner för att kunna vara nÄbara i alla lÀgen.

- Den information vi fick nÀr det var dags att uppdatera inför framtiden gjorde att vi trodde att vi hamnat i en ÄtervÀndsgrÀnd med omfattande nyinvesteringar och stora kostnader som följd, sÀger Sune Eriksson, projektingenjör pÄ Stora Enso i Skoghall.

Enda möjligheten var, trodde man, att bygga om hela systemet för att kunna integrera det med MD110. Den informationen visade sig vara fel. Det fanns ingen anledning att "kasta ut" radiovÀxeln.
- Via Ascom fick vi istÀllet möjligheten att bygga vidare pÄ den gjorda investeringen genom att uppgradera radiovÀxeln och det till en relativt liten kostnad. Vi Àr tacksamma för att vi kunde vÀlja det hÀr alternativet. Dessutom fick vi ett mervÀrde i form av meddelandehantering, nummerpresentation och central telefonbok menar Sune Eriksson.

I och med uppgraderingen kan ocksÄ antalet anvÀndare utökas och det finns möjligheter att bygga vidare med en rad olika funktioner som till exempel person-, brand- och processlarm. Och vill man utveckla den fasta telefonin och till exempel satsa pÄ IP-telefoni, kan det trÄdlösa DECT-systemet kopplas till den nya plattformen.

- Genom att uppgradera den befintliga radiovÀxeln fÄr man ett modernt system till en lÄg kostnad, sÀger Bengt Nordén, vd för Ascom Wireless Solutions, FörsÀljning Sverige.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2