Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
RoHS | 02 mars 2006

Många hjälps åt att leverera RoHS-information

Vad evertiq har fått erfara så har många i den svenska elektronikindustrin framfört kritik över hur bristfällig de tycker att de svenska myndigheternas RoHS-information har varit. Det finns dock andra ställen där information kan hämtas om RoHS-direktivet.
När RoHS-direktivet började bli verklighet i Sverige så upptäckte många aktörer i branschen tidigt att de hade mycket att vinna konkurrensmässigt på att anpassa sig och att visa för omvärlden hur duktiga de var och hur långt de hunnit i sitt RoHS-anpassande arbete. Många företag drog dels på grund av bristen på information och dels av marknadsföringsskäl igång informationskampanjer på sina websidor och i annan form.

Vid sidan av dessa företag så har vi övriga informationsspridare i branschen hjälpts åt att leverera den senaste informationen om RoHS och dess konsekvenser.


"Blyfritt 2006" blev enligt många en succé. Uppladdningen på evertiq veckorna innan blev stundtals väldigt intensiv då tekniska aspekter av RoHS-relaterade problem debatterades.

evertiq har delat in RoHS-nyheterna i en egen kategori och andra websidor har gjort satsningar för att fylla behovet av information från elektronikindustrin.

Nedan ser vi exempel på websidor med RoHS-information:

EU
http://europa.eu.int/comm/environment/waste/weee_index.htm

KemI
http://www.kemi.se/templates/Page____1253.aspx

Sammanställd info från iNEMI
www.inemi.org/cms/newsroom/Presentations/RoHS_summit.html

Information om Whiskers (pdf-dokument)
www.jedec.org/download/search/22a121.pdf

Information om blyfri lödning
www.boulder.nist.gov/div853/lead%20free/props01.html

WEEE-information från brittiska myndigheter (pdf-dokument)
www.dti.gov.uk/sustainability/weee/WEEEguidance_draft.pdf

Yahoos diskussionsforum om RoHS
groups.yahoo.com/group/RoHS

Elfnet
www.europeanleadfree.net

Artikel-länkar
www.rohs-news.com
www.rohswell.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 00:02 V9.5.0-1