Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 mars 2006

Autoliv får Toyotas kvalitetspris

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv Inc.har tilldelats 2005-års ”Value Improvement Award” av Toyota Motor Corporation.
Autoliv får utmärkelsen för ”sina aktiva kvalitetsinsatser” och som ett erkännande av bilsäkerhetsföretagets ”bidrag till Toyota-bilarnas höga kvalitet”.

”Vi är mycket stolta och glada över att ha fått detta kvalitetspris från just Toyota. Det är ju en av de mest kvalitetsmedvetna biltillverkarna i världen”, sade Autolivs koncernchef Lars Westerberg när han tog emot priset vid en ceremoni på Toyotas huvudkontor i Nagoya i Japan.

”Toyota har varit mycket viktiga för Autolivs kvalitetsarbete. Vårt produktionssystem – Autolivs Production System APS – bygger på Toyotas Production System TPS, och våra kvalitetsexperter och produktionstekniker har arbetat hand i hand med Toyotas specialister ända sedan början av 1990-talet”.

Autoliv levererar frontal- och sidokrockkuddar, och säkerhetsbälten till Toyotas fabriker över hela världen. Dessutom stödjer Autolivs tekniska centra i Japan, Nordamerika och Europa Toyota med spjutspetskompetens inom bilsäkerhet och krocktester. Den snabbast växande produkten är krockkuddegardinen som skyddar vid sidokol-lisioner och voltningsolyckor. Denna produkt kommer att bli standard i alla Toyota-bilar fr om nästa år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1