Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 mars 2006

Processor ger portabelt röntgensystem perfekt syn

Analog Devices Blackfinprocessor driver konstruktionen av det portabla röntgensystemet Innov-X. Systemet används vid undersökningarna av skrovet på den första ubåt som deltog i striderna under amerikanska inbördeskriget.
Analog Devices ADSP-BF533 Blackfin®-processor utför styrning av kärnans funktioner och signalbehandlingsfunktioner i det portabla röntgensystemet Innov-X. Innov-X är ett revolutionerande instrument som används för att undersöka skrovet på den bärgade S.S. Hunley den första ubåten att användas i strid under det amerikanska inbördeskriget.

Den portabla enheten, som rymmer en HP iPAQ för instrumentkalibreringar, använder sig av en röntgenmetod vid namn röntgenfluorescens/X-ray fluorescence (XRF) för att fastställa sammansättningen av fasta material. Blackfin möjliggör denna teknik genom att bearbeta "pulser" med data som samlas in av Innov-X-systemet för mätning av energi eller våglängdsemissioner som kan matchas mot specifika grundämnen i periodiska systemet. Blackfin ger även Innov-X tillgång till flera oberoende DMA-kontroller med stöd för automatiserade dataöverföringar med minsta möjliga outnyttjade datorkraft för processorkärnan.

Innov-X valde att byta ut en omställbar grindmatris (FPGA) mot Blackfin-processorn på grund av dess klassledande programmerbarhet, integrering och kostnadseffektivitet. Just integreringen, som enligt Innov-X eliminerade behovet av separata digitala signalbehandlingsprocessorer och styrprocessorer, innebar att kostnaderna för komponentlistan (BOM:en) kunde sänkas kraftigt. Blackfin-processorns höga integreringsgrad har även underlättat utformningen av maskin- och programvaran.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2