Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 april 2001

Integrerade systemlösningar för plåtbearbetning

Under mottot 'Yes we do - hand in hand for your productivity' lanserar Siemens nu sin produktserie för plåtbearbetningsindustrin.
Baserat på Totally Integrated Automation (T.I.A. - totalt integrerad automation) erbjuder Siemens integrerade systemlösningar för universalpressar och stora formpressar, för stansning, nibbling och laserbearbetning samt för matningsutrustning. I konceptet, som presenterades på Euro-BLECH 2000 (International Sheet Metalworking Exhibition) i Hannover, Tyskland, märks särskilt automationslös-ningar för automatiskt styrda hydraulpressar baserade på Simodrive-611 hydraulmodul, automatiska lösningar med Simatic C7 för enkla kantpressar, en lösning för huvuddrivutrustning i växelströmsteknik, Press 2000 presstyrning och den nya ELT2000 för elektronisk transferstyrning. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Den röda tråden i Siemens presentation på Euro-BLECH var företagets problemlösningskompetens inom området plåtbearbetning - en kompetens som bygger på Totally Integrated Automation. Här fokuserade man på automationslösningar för automatiskt styrda hydraulpressar baserade på hydraulmodulen Simodrive-611HLA. Den här modulen har utvidgats med speciella pressfunktioner för drivande hydraulaxlar. Bland annat kan man under drift växla mellan positions- och tryckreglering och ansluta en positionsgivare med SSI-gränssnitt (synkron-serie-gränssnitt). Tack vare sin modulära uppbyggnad möjliggör Simodrive-611HLA-modulen även synkronisering av flera hydraulaxlar och inkluderar elektriska och hydrauliska axlar i ett enda styrkoncept.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1