Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 april 2001

Integrerade systemlösningar för plåtbearbetning

Under mottot 'Yes we do - hand in hand for your productivity' lanserar Siemens nu sin produktserie för plåtbearbetningsindustrin.
Baserat på Totally Integrated Automation (T.I.A. - totalt integrerad automation) erbjuder Siemens integrerade systemlösningar för universalpressar och stora formpressar, för stansning, nibbling och laserbearbetning samt för matningsutrustning. I konceptet, som presenterades på Euro-BLECH 2000 (International Sheet Metalworking Exhibition) i Hannover, Tyskland, märks särskilt automationslös-ningar för automatiskt styrda hydraulpressar baserade på Simodrive-611 hydraulmodul, automatiska lösningar med Simatic C7 för enkla kantpressar, en lösning för huvuddrivutrustning i växelströmsteknik, Press 2000 presstyrning och den nya ELT2000 för elektronisk transferstyrning. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Den röda tråden i Siemens presentation på Euro-BLECH var företagets problemlösningskompetens inom området plåtbearbetning - en kompetens som bygger på Totally Integrated Automation. Här fokuserade man på automationslösningar för automatiskt styrda hydraulpressar baserade på hydraulmodulen Simodrive-611HLA. Den här modulen har utvidgats med speciella pressfunktioner för drivande hydraulaxlar. Bland annat kan man under drift växla mellan positions- och tryckreglering och ansluta en positionsgivare med SSI-gränssnitt (synkron-serie-gränssnitt). Tack vare sin modulära uppbyggnad möjliggör Simodrive-611HLA-modulen även synkronisering av flera hydraulaxlar och inkluderar elektriska och hydrauliska axlar i ett enda styrkoncept.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2