Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 april 2001

Telias nya portal bara för utvalda?

Telia har bytt www.startsidan.telia.se mot en ny. Enligt Computer Sweden gjordes detta utan att Telia förvarnade sina användare och plockade samtidigt bort funktioner där användare (mödosamt?) lagrat egen information.
Vi på evertiq blev givetvis nyfikna - och visa av egna erfarenheter - testade vi först med en Mac G4 och Explorer 5. Två tjusiga svarta rektanglar i varsitt hörn på bildskärmen blev resultatet. Lite udda var att Netscape fungerade bättre. Med en PC och Explorer verkar allt fungera som det ska. Vi blev fundersamma över att gränssnittet (användarvänligheten) på det som ska vara en portal till allmänheten inte är bättre. Det som idag finns i ryggmärgen på alla inom webbranchen, verkar ha saknats hos Telia.
Om ansökt användarnamn är upptaget >> Ut till start och börja om
När allt är accepterat >> Ut till startsidan utan bekräftelse på att användaren är registrerad O.K.
Eftersom Telia envisas med att skicka användarnamn och lösenord per snigelpost, kan vi inte redovisa mer om den nya portalen på några dagar ännu. Att det förekommer barnsjukdomar vid en nylansering är inte ovanligt, men att data för 350- 400 000 användare raderas , måste anses som oacceptabelt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2