Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 mars 2006

SMD Produktion satsar på svensk produktion

Kontraktstillverkaren SMD Produktion i Stockholm AB, som i år firar 10-årsjubileum, har inte någon egen lösning för produktion i utlandet. SMD Produktion satsar på svensk produktion.
- Vi arbetar tillsammans med kunden och ser ett värde i att arbeta nära varandra. Vi gör inte som andra som tar jobben utomlands för att skära kostnader utan vi bedriver vår tillverkning i Sverige, säger SMD Produktions VD Peter Strömgren till evertiq.

SMD Produktion levererar i huvudsak prototyper, medelstora- och små serier. - Om det blir aktuellt med större volymer så har vi ett antal partners vi kan använda oss av som har tillverkning utomlands, fortsätter han.

SMD Produktion har som många andra i branschen mycket att göra just nu. Förra året omsatte man 18 miljoner men i år väntas omsättningen kunna uppnå ca 25 miljoner vilket kommer vara lite beroende av ett antal stora projekt som just nu är aktuella. Telekom, Medicin och Styr & Regler är branschsegment som är extra starka hos SMD Produktion. Nyligen flyttade man med sina 20 anställda från Stockholmsförorten Hägersten till en annan närliggande Stockholmsförort Årsta.

- Vi har framförallt fått mycket mer ändamålsenliga lokaler nu. Från två plan med en massa outnyttjat utrymme till en lokal i ett plan där vi kan utnyttja utrymmet på bästa möjliga sätt, säger Peter Strömgren till evertiq.

SMD Produktion har ställt om helt till blyfri produktion och i och med denna omställning så investerade man i en Asscon ångzonslödare från Kretsteknik. Utöver denna har man även en lödugn och en våglödare man nu implementerat SN100C i.

I dagsläget har SMD Produktion en bra orderingång och ser även ljust på framtiden. Inom ett år väntas man behöva utöka personalstyrkan med ca fem anställda. Inom kort väntas de första 1-2 nyrekryteringarna tas in.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1