Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 april 2001

Cisco använder FCRAM

Cisco Systems Inc Àr en av flera nÀtverkstillverkare som kommer att anvÀnda sig av de nya 'Fast Cycle RAMs' (FCRAM) och DDR SDRAMs som minnen i nÀsta generations produkter enl. EBN.
Med standard PC minskade marginaler uppvaktas tillverkare av nÀtverksutrustning av DRAM- leverantörer att anvÀnda mer applikationsspecifika- och mer vinstgivande minnen.
Snabbare Àn SDRAM och mer kostnadseffektiva Àn SRAM kommer denna typ av minnen att börja testas redan i Är enligt analytiker.
Cisco bekrĂ€ftar att de redan har valt DDR SRAM, som anvĂ€nder ett ServerWorks chipset för den nya brandvĂ€ggsutrustningen. Även Rambus DRAM, som precis börjat anvĂ€ndas för high end PC marknaden försöker komma in pĂ„ nĂ€tverkssektorn.
FCRAM, en mindre kÀnd arkitektur, utvecklad av Fujitsu Ltd, vÀntas ocksÄ skapa en del uppstÄndelse pÄ minnesmarknaden. Fujitsu sÀger sig se en marknad för dessa chips och har 256 MBit FCRAM för nÀtverksapplikationer framme.
Samsung sÀger att marknaden gÀrna vill se fler leverantörer av minnen, men Fujitsu som licensierat tillverkning till Toshiba anser att de tvÄ tillsammans kan tillfredstÀlla behovet utan att Samsung har tillverkningslicens.
FCRAM's högre hastighet beror pÄ en unik design som förladdar chippet samtidigt som lÀs / skriv sker till en cell. Förladdningen aktiverar cellen direkt efter att en operation Àr klar sÄ att cellen direkt kan utföra en skriv / lÀs operation. Detta ska ge FCRAM en hastighet av 25- 30 ns, jÀmfört med 50- 70 för SDRAM.

SRAM = Static Random-Access Memory
SDRAM = Synchronous DRAM
FCRAM = Fast Cycle RAM
DDR SDRAM = Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1