Annons
Annons
Komponenter | 12 april 2001

Cisco använder FCRAM

Cisco Systems Inc är en av flera nätverkstillverkare som kommer att använda sig av de nya 'Fast Cycle RAMs' (FCRAM) och DDR SDRAMs som minnen i nästa generations produkter enl. EBN.
Med standard PC minskade marginaler uppvaktas tillverkare av nätverksutrustning av DRAM- leverantörer att använda mer applikationsspecifika- och mer vinstgivande minnen.
Snabbare än SDRAM och mer kostnadseffektiva än SRAM kommer denna typ av minnen att börja testas redan i år enligt analytiker.
Cisco bekräftar att de redan har valt DDR SRAM, som använder ett ServerWorks chipset för den nya brandväggsutrustningen. Även Rambus DRAM, som precis börjat användas för high end PC marknaden försöker komma in på nätverkssektorn.
FCRAM, en mindre känd arkitektur, utvecklad av Fujitsu Ltd, väntas också skapa en del uppståndelse på minnesmarknaden. Fujitsu säger sig se en marknad för dessa chips och har 256 MBit FCRAM för nätverksapplikationer framme.
Samsung säger att marknaden gärna vill se fler leverantörer av minnen, men Fujitsu som licensierat tillverkning till Toshiba anser att de två tillsammans kan tillfredställa behovet utan att Samsung har tillverkningslicens.
FCRAM's högre hastighet beror på en unik design som förladdar chippet samtidigt som läs / skriv sker till en cell. Förladdningen aktiverar cellen direkt efter att en operation är klar så att cellen direkt kan utföra en skriv / läs operation. Detta ska ge FCRAM en hastighet av 25- 30 ns, jämfört med 50- 70 för SDRAM.

SRAM = Static Random-Access Memory
SDRAM = Synchronous DRAM
FCRAM = Fast Cycle RAM
DDR SDRAM = Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 11:45 V11.5.4-2