Annons
Annons
Komponenter | 12 april 2001

Halvledarmarknaden nära botten

Den finansanalytiker som var en av de första att förutspå turbulensen på halvledarmarknaden, har nu ändrat sin rekommendation och säger att botten är nådd om endast några få månader.
Jonathan Joseph, finansanalytiker på Salomon Smith Barney, USA uppgraderade halvledarsektorn från 'neutral' till 'köp' eftersom denna sektor hade sin cykliska leverans- botten i februari, beställningar i juli och intäkter i augusti.
Dessutom är utgifterna minskade med 30-35% år 2001 och minskade lager på PC- sidan snart kommer att spridas till kommunikationssektorn.
Joseph förorsakade en kontroversiell storm förra sommaren när han förutsåg att chipmarknaden skulle få problem. En rapport som visade sig stämma mycket bra.
I sin nya rapport skriver han: "Aldrig tidigare har välkända halvledartillverkare rapporterat noll vinst, leveransnivå endast acceptabel, komponent- leverantörer som minskar 50% per kvartal och distributörer som fått 65%-ig minskad efterfrågan."
Joseph skriver vidare: "Vad gäller efterfrågan är det riktigt illa." "Det är så illa att till och med 'gamlingar' som varit med om flera nedgångar aldrig varit med om något liknande" "Men om det inte kan bli sämre, så kan det bara bli bättre."
I analysen förutspås en ökning på PC- marknaden med endast 5-7% i år, den minsta sedan 1985, men att nästa år, oavsett procentuell ökning, med säkerhet kommer att bli bättre. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1