Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 april 2001

Halvledarmarknaden nära botten

Den finansanalytiker som var en av de första att förutspÄ turbulensen pÄ halvledarmarknaden, har nu Àndrat sin rekommendation och sÀger att botten Àr nÄdd om endast nÄgra fÄ mÄnader.
Jonathan Joseph, finansanalytiker pÄ Salomon Smith Barney, USA uppgraderade halvledarsektorn frÄn 'neutral' till 'köp' eftersom denna sektor hade sin cykliska leverans- botten i februari, bestÀllningar i juli och intÀkter i augusti.
Dessutom Àr utgifterna minskade med 30-35% Är 2001 och minskade lager pÄ PC- sidan snart kommer att spridas till kommunikationssektorn.
Joseph förorsakade en kontroversiell storm förra sommaren nÀr han förutsÄg att chipmarknaden skulle fÄ problem. En rapport som visade sig stÀmma mycket bra.
I sin nya rapport skriver han: "Aldrig tidigare har vÀlkÀnda halvledartillverkare rapporterat noll vinst, leveransnivÄ endast acceptabel, komponent- leverantörer som minskar 50% per kvartal och distributörer som fÄtt 65%-ig minskad efterfrÄgan."
Joseph skriver vidare: "Vad gÀller efterfrÄgan Àr det riktigt illa." "Det Àr sÄ illa att till och med 'gamlingar' som varit med om flera nedgÄngar aldrig varit med om nÄgot liknande" "Men om det inte kan bli sÀmre, sÄ kan det bara bli bÀttre."
I analysen förutspÄs en ökning pÄ PC- marknaden med endast 5-7% i Är, den minsta sedan 1985, men att nÀsta Är, oavsett procentuell ökning, med sÀkerhet kommer att bli bÀttre. KÀlla EBN
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1