Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 april 2001

Japan bryter med traditionell produktion

Japanska elektronikjättar är på väg mot en genomgripande förändring.
Flera av de största OEM- företagen planerar för hur de ska kunna lägga om sina underanvända inhemska fabriker till EMS- liknande produktion.
Med pressen att vara vinstgivande, Fujitsu, Matsushuta och Toshiba sägs vara nära att skapa in-house EMS enheter, medan NEC Corp nyligen skapade NEC Production Systems Ltd, ett helägt bolag som kommer att verka som konsulter för hur NEC ska starta sitt EMS äventyr.
Skapandet av en egen EMS industri innebär en stor förändring för Japanska OEM's, proffs på vertikal produktion, där allt finns inom företaget: design, tillverkning och även boende för de anställda. Men, där elektronik- industrin i USA, Europa och Asien har insett att denna typ av kolosser måste brytas ned till enklare modeller med extern tillverkning, har Japan envist behållit sitt 'gamla sätt'. Detta håller nu på att förändras, enligt de planer NEC presenterade förra veckan. Fast företaget ser en mödosam klättring att bygga upp EMS- liknande produktion och kämpa sig in på den mycket konkurensutsatta EMS marknaden inser de att det finns ett akut behov att reformera nuvarande produktionsineffektivitet. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1