Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 april 2001

Smarteq blir utvecklingspartner åt Nokia

Samarbetet gäller inledningsvis utveckling av handsfreeutrustning till Nokia 3310 och 3330. Detta första samarbete väntas ge Smarteq intäkter på mellan 10 och 20 miljoner kronor.
Smarteq får som första uppgift att ta fram handsfreeutrustning till Nokias telefonmodell 3310 och den kommande volymmodellen 3330. Utrustningen är tekniskt avancerad och innehåller Smarteqs patenterade antennteknologi för induktiv antennöverföring.
Rent praktiskt innebär samarbetet att Smarteq levererar det färdiga utvecklingsarbetet, den patenterade teknologi och delar av handsfreeutrustningen till Nokias underleverantör Flextronics.

- Det här samarbetet är ett genombrott för oss i vår strävan att öka andelen OEM-uppdrag där vi utvecklar produkter till betydande tillverkare inom telekom och fordonsindustrin. Vi har sedan tidigare liknande samarbeten med bland annat Renault på fordonssidan, säger Smarteqs VD Jonas Svensson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 11:45 V11.5.4-2