Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 maj 2006

Elekta levererar till fem sjukhus i England

Elekta tillkännagav idag att företaget haft stora framgångar och vunnit alla upphandlingar man deltagit i, i den nionde ”vågen” av investeringar från brittiska National Health Service (NHS) för att förbättra behandlingskapaciteten i kampen mot cancer.
Som en del av Storbritanniens nationella cancerplan, investerar den brittiska staten för närvarande i förbättrad kapacitet för strålbehandling. Investeringarna finansieras av Hälsoministeriet baserat på ansökningar från NHS-sjukhus och fördelas i s.k. ”vågor”. Nyligen offentliggjordes resultatet av den nionde av dessa.

Elekta vann samtliga upphandlingar i vilka man deltog och har mottagit order att leverera sex avancerade linjäracceleratorer för strålbehandling till fem sjukhus. Det totala ordervärdet överstiger 6 miljoner pund (över 80 miljoner kronor) och orderbokades under april månad.

Samtliga fem sjukhus väljer Elekta Synergy®

Elekta utvaldes i hård konkurrens efter en omsorgsfull utvärderingsprocess ledd av NHS. Dessa beställningar från Guy's Hospital i London, New Cross Hospital i Wolverhampton, Queen Elizabeth Hospital i Birmingham, Poole General Hospital och Southhampton General, bekräftar Elektas marknadsledande ställning i Storbritannien. Samtliga fem sjukhus kommer att installera Elekta Synergy®, fullt utrustade för intensitetsmodulerad strålterapi (IMRT), realtidsbildtagning med hjälp av behandlingsstrålen samt med tredimensionell volymröntgen för bildstyrd strålterapi (IGRT).

”Vi på Elekta är stolta över att kunna bidra till en förbättrad kvalitet och kapacitet inom brittisk cancervård”, säger David Miles, Managing Director för Elektas Business Unit UK & Ireland, och fortsätter; ”det är speciellt uppmuntrande att samtliga sjukhus valde vår lösning för avancerad, tredimensionell, bildstyrd strålterapi, en kostnadseffektiv teknologi som lovar att avsevärt förbättra tillförlitlighet och precision och därmed öka vårdkvaliteten för brittiska cancerpatienter.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1