Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 maj 2006

Storinvestering i Hectronic

Norska Four Seasons Venture, ett av Nordens ledande riskkapitalbolag, investerar i det Uppsalabaserade teknikföretaget Hectronic, leverantör av inbäddade systemlösningar baserade på PC-teknologi.
Investeringen och kapitaltillskottet kommer att användas till att bredda Hectronics produktportfölj, expandera bolagets geografiska satsningsområde samt att finansiera utvecklingsuppdrag, industrialisering och leveranser av flera stora OEM-kontrakt. Hectronic har de senaste åren etablerat en stark position bland ledande nordiska och europeiska industriella OEM-kunder som vill outsourca utveckling, produktägarskap, logistik och produktion av datorplattformar för inbyggnad. Som följd av stärkt kapitalbas och ägarstruktur vill bolaget nu utvidga sitt erbjudande och höja sin position i värdekedjan, och hantera nämnda funktioner för större industriella kunder/systemintegratörer.

Hectronic utvecklar kort, system och lösningar baserade primärt på x86 processorarkitekturen och Embedded Windows, Embedded Linux eller realtidsoperativsystem. Företaget har en, för den nordiska regionen, unikt djup kompetens inom hårdvara, BIOS och operativsystem, samtidigt som all tillverkning sker hos legotillverkare i Norra Europa och Fjärran Östern, beroende på volym och kravbild. Företaget är utvecklingspartner till, bland annat, den ledande processortillverkaren Intel och det främsta bolaget inom BIOS-utveckling, Phoenix. Hectronic är även en embedded-partner till Microsoft och har inom Linux-området både egna verktyg och tjänster för att bygga robusta och resurseffektiva Linux-plattformar.

Hectronics grundare och VD Kjell Brunberg ser nu marknaden komma ikapp deras affärsmodell och teknikområde. – Vi har missionerat länge i Sverige och nu lossnar det ordentligt i hela Norden. Med Four Seasons Venture som ny ägare i ryggen får vi ett starkt utgångsläge och ökad trovärdighet gentemot storbolagen. Vi räknar med att avsevärt förstärka vår position i hela Norra Europa de kommande åren.”

Arnstein Nordbotten och Gunnar Rydning har hanterat investeringen hos Four Seasons Venture.

– Vi är mycket entusiastiska över investeringen i Hectronic som vi ser som strategisk, och vi ser stora möjligheter för bolaget på den nordeuropeiska marknaden i synnerhet, och i framtiden i andra delar av världen. Vi har kartlagt hela den nordiska marknaden inom detta teknikområde och inte hittat något annat bolag med samma djupateknikkunnande säger Arnstein Nordbotten.

– Vi kommer att jobba mycket aktivt med utvecklingen av bolaget för att bidra i den strategiska affärsutvecklingen och utnyttja synergier inom vårt industriella nätverk i Norge och utomlands säger Gunnar Rydning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2