Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 april 2001

Mobilsys i konkurs

Verksamheten i MultiQs intressebolag Mobilisys AB läggs ner. Bolaget, som varit en avknoppning från MultiQs utvecklingsavdelning, har utvecklat plattformar för mobilt Internet över GPRS- och UMTS-näten.
Nedläggningen, som sker i form av en konkurs, innebär en betydande förbättring av MultiQs resultaträkning. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Genom nedläggningen förbättras årets resultaträkning med cirka 15 MSEK mot alternativet att verksamheten fortsatt som tidigare. Balansräkningen påverkas i stort sett inte alls. "Samtidigt ser vi en stadig försäljningsökning av våra specialdesignade platta skärmar och penetration på nya marknader. Bland annat i Norge med fyra nya order på tillsammans 15 MSEK enligt vårt pressmeddelandet i går", säger Jonathan Nilsson, VD för MultiQ International AB.
"Vi prioriterar högt att komma till break-even i år och att uppvisa en bra vinst. Då är det viktigt för oss att rensa resultaträkningen för onödiga kostnader nu när orderingången också ser bra ut", säger Jonathan Nilsson.

MultiQ International AB var med sina 47 % av aktiekapitalet huvudägare i Mobilisys AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1