Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 10 maj 2006

ADI utökar sin RF-produktportfölj

Fem stiftkompatibla enheter gör det möjligt för utvecklare av trådlösa infrastruktursystem att standardisera kortkonstruktioner för ett flertal frekvensband och mobilstandarder.
Analog Devices, Inc., leverantör av halvledare för signalbehandlingsapplikationer, utökade i dag sin produktportfölj av RF IC-kretsar med en serie stiftkompatibla kvadraturmodulatorer.

De fem nya kvadraturmodulatorerna i serien täcker tillsammans in frekvensområdet 250 megahertz (MHz) till 4 gigahertz (GHz) och kan användas av systemtekniker för att standardisera kortkonstruktioner för ett flertal frekvensband och mobilstandarder. Var och en av de fem kvadraturmodulatorerna har optimerats för ett specifikt frekvensband, vilket reducerar de prestandaförsämringar som uppstår när en enda modulator är specificerad för att hantera hela frekvensbandbredden. ADIs nya kvadraturmodulatorer är konstruerade för att omvandla komplex modulationsinformation till exempel tal, digital data eller analog video från basbandet till den slutliga RF-utfrekvensen. De nya modulatorerna genererar modulerade RF-signaler med hög linjäritet vid högre utnivåer. Detta eliminerar mellanfrekvensstegen i sändsignalkedjan, höjer transmissionskvaliteten och sänker systemkostnaderna. För att ytterligare sänka kostnaderna och förenkla systemkonstruktionen är enheterna utrustade med ett direktgränssnitt till ADIs TxDAC+® sänd-D/A-omvandlare.

Spridningen av nya standarder, användandet av nya frekvensband och utvecklingen mot höghastighetsdatatjänster gör att tillverkare av utrustning för trådlös kommunikation måste utveckla system som klarar att hantera fler moduleringsformat fördelade på ett bredare frekvensspektrum på ett effektivt sätt, säger Peter Real, produktchef för RF- och nätverkskomponenter på Analog Devices.

ADL537x-serien erbjuder den högsta linjäriteten och uteffekten över samtliga frekvensband inom trådlös infrastruktur för mobiltelefoni och bredband för direktblandande applikationer i sändarledet. Enheterna i ADL537x-serien erbjuder ett fullständigt stöd för basstationer för mobilstandarderna GSM, CDMA, TDS-CDMA, W-CDMA och CDMA2000, liksom fast bredband och trådlösa applikationer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2