Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 maj 2006

Sectra får ny order på MicroDose

Första norska beställningen på Sectra MicroDose Mammography: Förde sjukhus investerar i mammografisystem med marknadens lägsta stråldos.
Mammografiverksamheten vid Förde sjukhus i Norge ska digitaliseras och sjukhuset har investerat i mammografisystemet Sectra MicroDose Mammography från IT-och medicinteknikföretaget Sectra. Ordervärdet uppgår till 9 miljoner kronor.

Sectras mammografisystem har den lägsta stråldosen på den internationella marknaden. Med systemet kan mammografisjuksköterskor och radiologer arbeta mer effektivt och säkert utan att utsätta kvinnor för högre stråldos än nödvändigt.

- Vi har noga utvärderat digitala mammografisystem från många olika leverantörer. Valet föll på Sectras system som ger oss ett effektivt arbetsflöde, bra ergonomi och bygger på en teknik som gör att vi kan använda minimal stråldos vid bröstundersökningar, säger överläkare Inger Marie Juel, Bröstdiagnostiskt centrum vid sjukhuset i Förde.

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor i västvärlden. Tidig upptäckt räddar liv och syftet med mammografi är att upptäcka cancer i ett tidigt skede då behandlingen har störst verkan. I Norge kallas kvinnor mellan 50 och 69 år till mammografihälsokontroll med cirka 2 års mellanrum och på Förde sjukhus genomgår cirka 6.000 kvinnor kontroller varje år.

- Mammografkliniken i Förde är en av de första klinikerna i Norge som inför digital mammografiscreening. Genom att integrera Sectras system med övriga IT-system på sjukhuset och med det norska cancerregistret kan vi bidra till att öka effektiviteten i Fördes mammografiverksamhet, säger försäljningschef Steinar Hellum vid Sectra Norge AS.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2