Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 maj 2006

Hexagon expanderar inom maskinautomation

Hexagon har trÀffat avtal om förvÀrv av samtliga aktier i svenska Scanlaser AB och norska Scanlaser AS.
Scanlaser Àr idag den ledande leverantören av mÀt- och positioneringssystem för byggnadsindustrin i Skandinavien. Scanlaser erbjuder försÀljning, montering och service av styrsystem för bland annat vÀgmaskiner, en produktportfölj som ocksÄ inkluderar avancerade GPS-baserade tredimensionella system.

Scanlaser AB och Scanlaser AS omsÀtter tillsammans ca 120 MSEK och har under de senaste Ären uppvisat en Ärlig tillvÀxt om ca 35 procent. Bolagens resultat konsolideras frÄn och med den 1 maj 2006 och kommer att bidra positivt till Hexagons resultat frÄn start.

FörvÀrvet av Scanlaser Àr ett led i Hexagons tillvÀxtstrategi och Hexagons globala satsning inom teknologin maskinautomation. Scanlasers styrka inom en-, tvÄ- eller tredimensionella mÀt- och positioneringssystem kompletterar vÀl Hexagons dotterbolag Leica Geosystems starka produktportfölj av tredimensionella lösningar. Scanlaser kommer att verka som ett fristÄende bolag inom affÀrsomrÄdet Hexagon Measurement Technologies medan bolagets kunnande inom installation och service kommer att appliceras globalt.

VÀrldsmarknaden för maskinautomation har under de senaste tre Ären vuxit med ca 25 procent per Är och kan idag uppskattas till ca 2 000 MSEK. MarknadstillvÀxten drivs inte minst av behovet av ökad effektivitet i infrastrukturella projekt vÀrlden över.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2