Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 maj 2006

TietoEnator & Ericsson samarbetar om elmätare

TietoEnator startar ett strategiskt samarbete med Ericsson inom omrÄdet automatisk elmÀtaravlÀsning (AMR, Automatic Meter Reading).
Samarbetet kommer att skapa en heltÀckande leverantör av lösningar inom omrÄdet. Det gemensamma erbjudandet kommer att vara tillgÀngligt pÄ den globala marknaden.

Fakturering av elkonsumtion baserat pÄ riktiga mÀtvÀrden istÀllet för uppskattade vÀrden hÄller pÄ att bli obligatoriskt i allt fler lÀnder. I Sverige och Italien har man genom lagstiftning bestÀmt tidpunkten för ett fullstÀndigt införande av AMR lösningar till Är 2009. Som följd rÄder stor efterfrÄgan pÄ en leverantör av heltÀckande nyckelfÀrdiga lösningar och med kapacitet att genomdriva stora infrastrukturella projekt.

I TietoEnators och Ericssons samarbete kombineras TietoEnators stora kunnande om energibranschen, systemintegration och hantering av affÀrsprocesser med Ericssons erfarenhet av mobila lösningar och företagsövergripande kommunikation. Det gemensamma erbjudandet omfattar bÄde skapandet av nya tjÀnster och leveranser.

- Elenergibranschen kommer att genomgÄ stora förÀndringar under de kommande Ären. I denna process, nÀr hela vÀrdekedjan blir helt digitaliserad frÄn mÀtare till betalning, kommer automatisk avlÀsning och hantering av elmÀtare att spela en avgörande roll. Genom att kombinera Ericssons globala styrka med TietoEnators pÄvisade kunnande inom energi- och banksektorn och telekomrelaterad forskning och utveckling, skapar vi ett starkt globalt erbjudande. VÄr mÄlsÀttning Àr att öka graden av sjÀlvbetjÀning för konsumenterna till nittio procent, vilket Àr precis vad vi har gjort med affÀrsbankerna under de sista tio Ären, sÀger Pekka Viljakainen pÄ TietoEnator.

- Ericsson utnyttjar sin nyckelkompetens inom "maskin-till-maskin"-kommunikation, service och kunnande inom företagssegmentet för att bli konkurrenskraftiga pÄ denna nya och snabbt vÀxande marknad. Vi hjÀlper företag att skydda intÀkter och minska sina kostnader genom att erbjuda konkurrenskraftiga lösningar, sÀger Urban Gillström, VD pÄ Ericsson Enterprise.

För TietoEnator stöder samarbetet med Ericsson bolagets strategi att fokusera pÄ en helt digitaliserad vÀrdekedja inom elenergibranschen. I Sverige Àr TietoEnator redan en ledande leverantör pÄ marknaden, genom det avtal kring automatisk elmÀtaravlÀsning som tecknades med E.ON i december förra Äret. Ericsson har motsvarande position i Italien genom sitt avtal med Acea.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2