Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 maj 2006

AQ-bolag flyttar till Bulgarien

Ett av bolagen i Aros Quality Group, AQ Mekatronik, flyttar delar av sin produktion till bolagets tillverkningsenhet i Godech i Bulgarien.
Det Àr en del av AQ Mekatroniks montering och provning av elektriska och elektroniska produkter som kommer att flyttas.

- Kravet pÄ kostnadssÀnkningar tvingar oss stÀndigt att titta pÄ olika typer av förÀndringar, sÀger AQ Mekatroniks VD Hans Frisholt till VLT.

Under juni kommer fem bulgariska anstÀllda att befinna sig i VÀsterÄsfabriken för att utbilda sig inför sina nya arbetsuppgifter.

De anstÀllda vid fabriken i VÀsterÄs Àr förstÄs oroliga för att de nu ska bli överflödiga.

- PÄ kort sikt lbir det inga uppsÀgningar pÄ grund av det hÀr. Just nu jobbar vi för fullt för att bygga upp ett lager inför semestrarna och till hösten ser jag inga dramatiska hÀndelser, sÀger vd Hans Frisholt till VLT.

Det verkar som att VD:n Hans Frisolt har förtroende för den svenska produktionen trots allt.

- Ja, vi Àr duktiga pÄ att producera hÀr i Sverige. Jag Àr personligen övertygad om att vi kan fortsÀtta producera hÀr bara vi hittar de rÀtta formerna, sÀger han.

Framtiden Àr Ànnu oviss.

- Än har vi inte sett produktionen flyttas. Men visst finns det planer. Vi för en stĂ€ndig diskussion med företaget, Hon betecknar relationen med ledningen som god, sĂ€ger Metallklubben i VĂ€sterĂ„s ordförande Inger Johansson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2