Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 maj 2006

AQ-bolag flyttar till Bulgarien

Ett av bolagen i Aros Quality Group, AQ Mekatronik, flyttar delar av sin produktion till bolagets tillverkningsenhet i Godech i Bulgarien.
Det är en del av AQ Mekatroniks montering och provning av elektriska och elektroniska produkter som kommer att flyttas.

- Kravet på kostnadssänkningar tvingar oss ständigt att titta på olika typer av förändringar, säger AQ Mekatroniks VD Hans Frisholt till VLT.

Under juni kommer fem bulgariska anställda att befinna sig i Västeråsfabriken för att utbilda sig inför sina nya arbetsuppgifter.

De anställda vid fabriken i Västerås är förstås oroliga för att de nu ska bli överflödiga.

- På kort sikt lbir det inga uppsägningar på grund av det här. Just nu jobbar vi för fullt för att bygga upp ett lager inför semestrarna och till hösten ser jag inga dramatiska händelser, säger vd Hans Frisholt till VLT.

Det verkar som att VD:n Hans Frisolt har förtroende för den svenska produktionen trots allt.

- Ja, vi är duktiga på att producera här i Sverige. Jag är personligen övertygad om att vi kan fortsätta producera här bara vi hittar de rätta formerna, säger han.

Framtiden är ännu oviss.

- Än har vi inte sett produktionen flyttas. Men visst finns det planer. Vi för en ständig diskussion med företaget, Hon betecknar relationen med ledningen som god, säger Metallklubben i Västerås ordförande Inger Johansson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2