Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 17 maj 2006

Allied Telesyn levererar triple play i Södertälje

Nätverkstillverkaren Allied Telesyn har tillsammans med Telge Energi gett 2000 hushåll i Södertälje möjligheten att få tillgång till .
Allied Telesyn har levererat de accessväxlar, stamnätsväxlar och kundmodem som har använts i utbyggnaden av nätet och för uppkopplingarna till hemmen. Hushållen i Södertälje får därmed tillgång till Internet och telefoni samt analog TV genom stadsnätet.

- Att IP-uppkoppling för Internet och telefon gick att kombinera med analog TV var ett av våra krav när vi valde leverantör. Allied Telesyn har lyckats integrera detta på ett kostnadseffektivt sätt, säger Mikael Stenqvist, teknikchef Stadsnät på Telge Nät.

Utbyggnaden dimensioneras så att alla Södertäljebor ska kunna anslutas, vilket innebär en dimensionering för cirka 33-35 000 hushåll. Detta ger en möjlighet även för privata fastighetsägare och villaägare att ansluta sig till stadsnätet och utnyttja möjligheterna.

- För att kunna genomföra ett så här stort projekt är det viktigt att man får in tillräckligt stor mängd fiber i ett chassi - för att få ett rimligt portpris, säger Mikael Stenqvist. Det har Allied Telesyn gjort möjligt med ett bra pris/prestanda-förhållande på deras utrustning.

Telgebostäder har cirka 12 000 hushåll runt om i Södertälje. Genom att leverera analog TV kommer hushållen undan med en lägre kostnad än för digital TV, och de behöver inte införskaffa en enskild box för varje TV-apparat. Utöver Telge Nät som levererar kabel-TV, är nätet öppet och erbjuder flertalet Internet- och telefonleverantörer. Inom kort hoppas Telge även på att kunna ansluta en larmtjänst.

Telge Energi siktar på att ha 3 000 hushåll anslutna till sommaren, och inom 10 år siktar man på att närmare 20 000 hushåll ska ha fiber fram till hemmet.

- Vi är mycket nöjda att Telge Energi har valt vår lösning för denna stora utrullning, som vi redan nu vet kommer bli vägledande för många andra stadsnät, säger Peter Karlström, Sverigechef på Allied Telesyn.

Nätverksutrustningen har levererats till Telge via Allied Telesyns partner Imtech Telecom.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2