Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 maj 2006

Sensys skriver samarbetsavtal med Schunk Group

Banverk vÀrlden över har i decennier försökt finna metoder för att förebygga kostsamma neddragningar av strömledningar. Sensys Traffic tar nu med sina produkter fram en lösning för detta.
Sensys Traffic och Schunk Group med huvudsÀte i Tyskland har tecknat ett exklusivt samarbetsavtal dÀr Schunk tar över marknadsföring och försÀljning av den av Sensys utvecklade utrustningen för detektering av trasiga strömavtagare (pantographer).

Sensys har i samarbete med det Svenska banverket utvecklat en unik teknik baserad pÄ Sensys mÄlföljande radarteknik kombinerat med avancerade bildbehandlingsprogram. Tekniken anvÀnds för att detektera slitna och trasiga strömavtagare pÄ lok i drift.

Den skadade pantographen kan förorsaka neddragning av strömledningen som förser loken med ström. Ett strömavbrott innebÀr ovillkorligen avstÀngning av banstrÀckan vilket medför mycket stora kostnader för förseningar och i förekommande fall evakuering av tÄgresenÀrer.

Tekniken ger dessutom banverken relativt tÄgoperatören bevismaterial vilket kommer att medföra stora besparingar för banverk dÄ det gÀller att kartlÀgga betalningsansvar för neddragning av strömledning.

Schunk Group Ă€r ett tyskt teknikföretag som Ă€r vĂ€rldsledande tillverkare av pantographer med egna fabriker för tillverkning av strömavtagare i Österrike, Sverige, USA, Indien och Australien.

Schunk har 60 dotterbolag i 22 lÀnder med mer Àn 7000 anstÀllda och omsatte 683M Euro 2005.

Schunks beslut att marknadsföra Sensys detekteringsutrustning har föregÄtts av ett Ärs utvÀrdering dÀr Schunks dotterbolag i olika vÀrldsdelar har deltagit.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2