Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 maj 2006

EIF missnöjd med det nya EMC-direktivet

Det nya EMC direktivet har nu presenterats och det visade sig ha fÄ Àndringar frÄn föregÄende revision. Detta retar EIF som gÀrna hade sett en del Àndringar.
-I huvudsak Àr det mesta som tidigare. TillÀmpningsomrÄdet har blivit tydligare, det vill sÀga vilka apparater som faller under direktivet. Kraven pÄ spÄrbarhet har ökat och sÄ har begreppet fasta installationer fÄtt en tydligare de?nition, sÀger Ingvar Enqvist pÄ ElsÀkerhetsverket till Elektroniktidningen.

EIF retar sig pÄ direktivet dÄ de finner det otydligt och krÄngligt. Dessutom menar man att ElsÀkerhetsverkets resurser borde förbÀttras.

- I nÀstan tio Är har det förts diskussioner i Bryssel om att göra förenklingar av direktivet och ur den aspekten blev resultatet inte fullt sÄ bra som man hade kunnat hoppas pÄ Àven om det finns förtydliganden i den nya texten som Àr bra, sÀger Maria MÄnsson, styrelseledamot i EIF, till Elektroniktidningen.

- Företagen mÄste följa direktivet och dÄ mÄste myndigheterna fÄ de resurser som krÀvs för att kontrollera efterlevnaden, annars blir lagarna meningslösa, fortsÀtter hon.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1