Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 maj 2006

Tröga förhandlingar om löner på ABB

Löneförhandlingarna på ABB i Ludvika har nu avbrutits då parterna står alltför långt ifrån varandra. Nu skall centrala representanter ta över förhandlingarna.
– Civilingenjörerna kan köpa sig lyxiga motorbåtar, industritjänstemännen segelbåtar medan metallarbetarna får nöja sig med kanoter, säger Rolf Häggman, ordförande för drygt 1 100 verkstadsarbetare i IF Metallklubben på ABB i Ludvika till Dagensarbete.

Företaget bjuder 592 kronor mer i lön medan facket kräver 1062 kronor ökning.

Facket retar sig på att tjänstemännen och Civilingenjörerna drar ifrån i lönenivå.

– Ingenjörer och tjänstemän rycker ifrån, arbetarna får ta det som blir över. Felet är att det centrala avtalet säger att vi ska ha samma procent, säger Rolf Häggman till Dagensarbete.

ABB-klubbarna i Västerås gjorde prcis upp om lönerna.

· Verkstadsarbetarna får 574 kronor mer i månaden – 2,88 procent.
· Industritjänstemännen får 663 kronor – 2,74 procent.
· Civilingenjörerna får 1 160 kronor – 2,90 procent.

– Det visar vad det här handlar om. Vi får ungefär lika mycket i procent, men genom att de andra tjänar mer från början får de i praktiken mer, fortsätter Häggman.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1