Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 maj 2006

Semcon köper 30% av Kongsberg Devotek

Semcon förvÀrvar 30 procent av Kongsberg Devotek as. Samtidigt förvÀrvar Devotek Semcon Norge AS.
– Vi har samarbetat med Devotek i tre Ă„r och har nu för avsikt att gĂ„ ett steg lĂ€ngre genom att förvĂ€rva 30 % av företaget. Samtidigt sĂ€ljer vi Semcon Norge AS till Devotek. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„r vi en starkare verksamhet pĂ„ den norska marknaden, berĂ€ttar Semcons tf vd Lars-Inge Sjöqvist. Den norska industrin har för nĂ€rvarande ett stort behov av utvecklingstjĂ€nster. Genom delĂ€gandet fĂ„r vi en snabbare ingĂ„ng till ett flertal nya affĂ€rsmöjligheter.

– Med Semcon som delĂ€gare fĂ„r vi tillgĂ„ng till stora utvecklingsresurser samt kan erbjuda vĂ„ra kunder ett Ă€nnu bredare tjĂ€nsteutbud inom exempelvis eftermarknadsinformation och industridesign. Vi blir totalt 75 kollegor i Norge. Genom Semcon Norge AS fĂ„r vi vĂ€rdefull kompetens inom Embedded design. Semcon har ocksĂ„ lĂ„ng erfarenhet av större partnerskap och hĂ€r ser vi stora möjligheter för vĂ„ra kunder, sĂ€ger Per HĂ„vard Kleven, vd för Devotek.

Semcon finansierar köpet av aktierna i Devotek genom att anvÀnda samtliga 96 500 egna aktier i Semcon AB som delbetalning och genom kontant betalning. Total köpeskilling Àr 16 MNOK varav viss del tillförs Devotek genom en nyemission. Planerad tidpunkt för slutförande av affÀren Àr den 2 juni. Köpeskillingen för samtliga aktier i Semcon Norge uppgÄr till 7 MNOK.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2