Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 maj 2006

Semcon köper 30% av Kongsberg Devotek

Semcon förvärvar 30 procent av Kongsberg Devotek as. Samtidigt förvärvar Devotek Semcon Norge AS.
– Vi har samarbetat med Devotek i tre år och har nu för avsikt att gå ett steg längre genom att förvärva 30 % av företaget. Samtidigt säljer vi Semcon Norge AS till Devotek. På så sätt får vi en starkare verksamhet på den norska marknaden, berättar Semcons tf vd Lars-Inge Sjöqvist. Den norska industrin har för närvarande ett stort behov av utvecklingstjänster. Genom delägandet får vi en snabbare ingång till ett flertal nya affärsmöjligheter.

– Med Semcon som delägare får vi tillgång till stora utvecklingsresurser samt kan erbjuda våra kunder ett ännu bredare tjänsteutbud inom exempelvis eftermarknadsinformation och industridesign. Vi blir totalt 75 kollegor i Norge. Genom Semcon Norge AS får vi värdefull kompetens inom Embedded design. Semcon har också lång erfarenhet av större partnerskap och här ser vi stora möjligheter för våra kunder, säger Per Håvard Kleven, vd för Devotek.

Semcon finansierar köpet av aktierna i Devotek genom att använda samtliga 96 500 egna aktier i Semcon AB som delbetalning och genom kontant betalning. Total köpeskilling är 16 MNOK varav viss del tillförs Devotek genom en nyemission. Planerad tidpunkt för slutförande av affären är den 2 juni. Köpeskillingen för samtliga aktier i Semcon Norge uppgår till 7 MNOK.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2