Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 maj 2006

Assa Abloy köper RFID-bolag

Assa Abloy har tecknat avtal om att förvÀrva Fargo Electronics Inc - ett amerikanskt företag inom system för sÀkert utfÀrdande av ID-kort.
Fargo Electronics Inc. utvecklar system för sÀkert utfÀrdande av ID-kort, inklusive kortskrivare, kringutrustning och mjukvara. Marknaden för sÀker identifiering expanderar och anvÀndandet av RFID-baserade teknologier ökar alltmer, ett snabbt vÀxande omrÄde dÀr HID och Fargo har kompletterande styrkor.

FörvÀrvet kommer enligt bolagen att skapa förutsÀttningar för ett unikt erbjudande av produkter och service för sÀkert utfÀrdande av ID- och behörighetskort. Fargo förvÀntas uppnÄ en omsÀttning pÄ över 90 MUSD under 2006 med en fortsatt stark EBIT-marginal. Köpeskillingen, exklusive rÀntebÀrande tillgÄngar, uppgÄr till 300 MUSD. FörvÀrvet av Fargo Àr villkorat av aktieÀgar- och myndighetsgodkÀnnande och förvÀntas avslutas under slutet av tredje kvartalet 2006. FörvÀrvet förvÀntas ha en svagt utspÀdande effekt pÄ vinst per aktie under 2006 och bidra till vinst per aktie under 2007.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1