Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 24 maj 2006

Sharp renar processvatten med mikroorganismer

Enligt Sharp så är den största miljöbelastningen från halvledartillverkning kväveutsläppen. Nu har man tagit fram en metod med vilken man kan reducera kväveutsläppen med 90 procent utan att behöva vare sig förånga vattnet eller späda ut det.
De metoder man tidigare använt vid reningen av processvattnet från halvledartillverkningen har krävt en upp till tio gångers utspädning och därmed har vattenreningsprocesserna krävt enorma utrymmen. Den nya tekniken bygger på att man låter mikroorganismer äta upp kvävet i vattnet och dessa kan leva och andas i vattnet tack vare nanobubblor. Fördelen med nanobubblor jämfört med vanliga millimeterstora bubblor är att de kan strömma omkring i vattnet under en längre tid medan de millimeterstora bubblorna stiger upp till ytan mycket snabbare. Tekniken med nanobubblorna är framtagen vid Tokuyama Sollege of Technology.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1