Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 maj 2006

Saab köper danska Maersk Data Defence

Med köpet av Maersk Data Defence stÀrker Saab sin position i Norden och fÄr en etablering i ytterligare ett Natoland. FörvÀrvet kompletterar och stÀrker Saabs produktportfölj inom kommunikations- och ledningssystem. FörvÀrvspriset Àr uppskattat till 73 MDKK.
– Vi ser detta som ett led i vĂ„r strategi att stĂ€rka den nordiska profilen och utveckla Saab mot ett nordiskt försvarsföretag. Ledningssystem och kommunikation tror vi kommer att vara viktiga bĂ„de för försvar och civil verksamhet och dĂ€r kan Maersk Data Defence spela en viktig roll, sĂ€ger Kenth-Åke Jönsson, vice VD i Saab.

Henrik Ekmann, President Maersk Data Defence, ser fördelar med att fÄ tillgÄng till Saabs internationella nÀtverk:

– Maersk Data Defence Ă€r ett sunt företag som har fördubblat sin verksamhet det senaste Ă„ret, men har potential att utvecklas ytterligare internationellt. DĂ€r Ă€r Saab starkt. Det Ă€r ocksĂ„ intressant att det Ă€r Saab som i Sverige driver etableringen av det nĂ€tverksbaserade försvaret – ett arbete som ocksĂ„ Ă€r pĂ„ gĂ„ng i Danmark.

Maersk Data Defence har cirka 210 anstÀllda och omsÀtter 187 MDKK. Kontraktet signeras den 29 maj och Àr villkorat för godkÀnnande av berörda myndigheter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1