Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 maj 2006

Sectra levererar MicroDose till SÖS

Södersjukhuset i Stockholm genomför Ànnu en etapp i digitaliseringen av sin mammografiverksamhet och investerar 8,9 miljoner kronor i det digitala mammografisystemet Sectra MicroDose Mammography frÄn IT-och medicinteknikföretaget Sectra.
BestÀllningen omfattar Àven ett sexÄrigt service- och supportavtal.

Södersjukhusets mammografiavdelning anvÀnder sedan tidigare Sectras integrerade IT-system för hantering och lagring av mammografibilder, kallelser och patientdata.

– Införandet av digitala mammografisystem innebĂ€r att vi kan effektivisera vĂ„r verksamhet ytterligare och ge vĂ„r personal en vĂ€sentligt bĂ€ttre ergonomisk arbetsmiljö. Vi har ett nĂ€ra samarbete med Sectra sedan flera Ă„r och deras system uppfyller vĂ„ra höga krav pĂ„ produktivitet och support, sĂ€ger Ann Sundbom, sektionschef och överlĂ€kare pĂ„ Mammografisektionen, Södersjukhuset.

Bröstcancer Àr den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor i vÀstvÀrlden. Tidig upptÀckt rÀddar liv och syftet med mammografi Àr att upptÀcka cancer i ett tidigt skede dÄ behandlingen har störst verkan. Södersjukhuset utför idag cirka 25.000 mammografiundersökningar varje Är och rÀknar med att fördubbla antalet under en treÄrsperiod.

– Digital teknik bidrar till ökad produktivitet och har stora miljömĂ€ssiga fördelar. PĂ„ mammografiavdelningar ersĂ€tts nu röntgenfilmen i snabb takt av digitala system och vi har den senaste mĂ„naden fĂ„tt bestĂ€llningar frĂ„n mammografikliniker i Sverige, Norge och Danmark, sĂ€ger Marie Ekström vid Sectra Skandinavien AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2