Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 maj 2006

Ericssons forskning stannar i Sverige

Enligt di.se, som tagit del av en intervju med Ericssons forskningschef gjord av Veckans Affärer, så kommer Ericsson sannolikt att stanna i Sverige med sin forskning.
Ericssons forskningsbudget på ca 25 miljarder utgör ca en fjärdedel av Sveriges totala FoU-kassa. 55 procent av Ericssons 18 000 forskare och ingenjörer är stationerade i Sverige. Enligt Ericssons forskningschef Håkan Eriksson så kommer Sverige även i fortsättningen att vara en viktig del i Ericssons forskning.

"Sannolikt kommer vi öka mer i Kina och Indien, för att det finns en kombination av att vara nära produktion, nära de två viktigaste marknaderna och kostnadsläget. Men jag ser inga dramatiska skillnader framöver. Vi har nästan 800 man i Kina i dag, har ökat med 200 de senaste två åren men under den tiden har vi anställt ungefär lika många i Sverige", säger Håkan Eriksson till VA.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1