Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 juni 2006

Samsung lanserar nu Europas första dmb-tv i mobilen med Debitel i Tyskland

Nu trycker Debitel, en av de största mobiloperatörerna i Tyskland, på startknappen för Europas första mobilnät för tv i mobilen baserat på standarden t-dmb. Det är också premiär för Samsungs mobil P900.
Därmed är det samtidig europeisk premiär både i Tyskland och i Italien för tv i mobilen inför fotbolls-vm. I Italien lanserar Samsung två tv-mobiler – P910 och P920, baserade på dvb-h.

Tyska mobiloperatören Debitels tjänst är nu tillgänglig. Därmed får tyskarna möjlighet att se vm i fotboll direkt i mobilen exklusivt med Samsungs P900. Och att titta på tv i mobilen är enkelt. Det är bara att trycka på tv-knappen och välja mellan de olika tv-kanalerna. Eller lyssna på de tillgängliga digitalradiokanalerna, dab. T-dmb är en vidareutveckling av det digitala radionätet, dab.

Samsungs P900 är en vikbar mobil där skärmen kan vridas i uppfällt läge för att få en bred tv-bild, en klar och tydlig bild. P900 stöder också en rad multimediefunktioner och kan spela in tv precis som en videospelare.

Med omedelbar början sänds mobil-tv i Berlin, Köln, München, Stuttgart och Frankfurt. Under den närmaste månaden kommer också sändningar att starta i flera större tyska städer.

– Tyskland är en perfekt marknad för att introducera tv i mobilen via dmb. Vm i fotboll börjar snart och folk kommer att följa evenemanget via tv. Med vår dmb-tjänst kommer tv-tittare inte att missa något. Genom vårt samarbete med Samsung förverkligar vi Europas första kommersiellt tillgängliga dmb-tv, säger Paul A. Stodden, vd för Debitel.

– Det är en stor ära för oss att introducera Europas första tv-mobil baserad på t-dmb med Debitel, en av de mest innovativa mobiloperatörerna. Lanseringen i värdlandet för vm i fotboll är en fin möjlighet för att mobil-tv kommer i fokus, säger Kitae Lee, vd för Samsungs telekomdivision.

Nu förs diskussioner vidare med flera europeiska mobiloperatörer, inklusive nordiska, för att kunna lansera tv i mobilen. Samsung stöder alla aktuella sändningstekniker för mobil tv: t-dmb, s-dmb, dvb-h och Media FLO. Nu är alltså tv i mobilen verklighet också i Europa, med t-dmb i Tyskland och dvb-h i Italien. Sedan ett år är tv i mobilen en del av den koreanska vardagen.

P900 har en 2,2 tums tft-skärm med en upplösning på 240 x 320 och 262 000 färger. Den har en tvåmegapixelkamera och stöd för de vanligaste musik- och videoformaten. P900 har inbyggda stereohögtalare och förstärkare. Det är en mobil med stöd för edge, bluetooth och 128 megabytes inbyggt minne. Extern kortplats – microSD. Den väger 124 gram.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2