Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 april 2001

LGP får 3G order

LGP har erhållit en ramorder på 3G på 200 miljoner kronor. Samtidigt meddelar företaget om varsel av 40 anställda.
Ordern avser leveranser av TMA:er för nästa generations mobil infrastruktur till en ledande systemleverantör.

"Ordern är ett tecken på LGPs starka position inom TMA-området och ett styrkebevis på att vårt fokuserade utvecklingsarbete börjar ge avkastning", säger koncernchef Mikael Gottschlich i ett pressmeddelande.
Han konstaterar också att marknaden i USA och Sydostasien är fortsatt stark men att man kan notera en svagare tillväxt i Europa.

LGP har också reagerat på de ändrade marknadsförutsättningarna och vidtagit åtgärder genom att skära ned i organisationen och kostnader till rådande omständigheter. Enligt Dagens Industri har ett 40-tal anställda varslats om uppsägning. Detta görs utan att äventyra de nödvändiga satsningarna på forskning och utveckling som krävs för framtida teknologier.

LGP redovisade för första kvartalet i år ett resultat på 39,2 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 42,1 miljoner kronor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2