Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 juni 2006

iPodfabriken från insidan

Uppdaterad med bilder
- I en artikel kallad 'iPod City' som har publicerats i den Brittiska tidskriften Mail on Sunday, avslöjas arbetsförhållandena på kontraktstillverkaren Foxconns fabrik i Longhua, Kina, där Apples populära musikspelare iPod tillverkas.
Fabriken har cirka 200,000 arbetare, vilket kan jämföras med en större svensk stad i invånarantal. iPod-spelarna tillverkas till stor del av kvinnor som tjänar cirka 400 kronor i månanden. En vakt vid fabriken avslöjar att kvinnliga arbetare är mer ärliga än manliga.

Enligt artikeln bor arbetarna på Longhua fabriken i hus liknande studentbostäder. Det bor cirka 100 personer i varje hus. Besökare är inte tillåtna. Arbetstiderna är 15 timmar per dag. Artikeln avslöjar också att Apples nya iPod Nano spelare tillverkas i en fem våningar hög fabrik som bevakas av polisen.

Arbetarna vid fabriken i Suzhou som tillverkar iPod Shuffle modellen bor utanför fabriksområdet. De tjänar dubbelt så mycket som de i Longhua, men de måste betala för mat och boende själva, vilket tar upp ungefär hälften av lönen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1