till minsta skruv" på Electrolux" /> till minsta skruv" på Electrolux" />
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
RoHS | 14 juni 2006

RoHS-genomgång "från kompressorer<br>till minsta skruv" på Electrolux

Electrolux är som övriga elektroniktillverkare omfattade av RoHS-direktivet som börjar gälla om snart två veckor. Förutom att Electrolux undviker att använda de ämnen som RoHS-direktivet förbjuder arbetar man även med att aktivt minska energiförbrukningen.
"Vi har gjort en totalgenomgång - från kompressorer till minsta skruv", säger Jan Kristoffersson, som är kvalitetschef på Electrolux i Mariestad till Ny Teknik.

Electrolux har under ett och ett halvt år arbetat med att anpassa sig till RoHS-direktivet.

"I vissa fall har vårt arbete med bly rört sig om att kontrollera om det fortfarande finns bly i vissa beläggningar, fast man redan tagit bort det", säger Per-Arne Svantesson, utvecklingschef till Ny Teknik.

Färger innehållande kadmium har bytts ut mot miljövänligare alternativ och flamskyddsmedlen har bytts ut till godkända kemikalier.

Energiförbrukningen är också något som Electrolux har i fokus. Det är framförallt här Electrolux lägger sin kraft i miljöarbetet.

"Det viktigaste är att förbrukningen är så låg som möjligt under användarfasen. Varje dag försöker vi optimera energiförbrukningen", säger Per-Arne Svantesson till Ny Teknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2