Elektronikproduktion | 15 juni 2006

Elektromekan får förnyat förtroende från Kapsch

Elektromekan i Årjäng AB har erhållit en strategiskt viktig order om fortsatt tillverkning och distribution av transpondrar för vägtullsystem från Kapsch TrafficCom AB i Jönköping. Avtalet gäller Kapsch ny generation av transpondrar och sträcker sig över två år med ett sammanlagt ordervärde om ca 90 Mkr.
Företagen kommer under avtalstiden att gemensamt arbeta med kostnadsrationaliseringar i en helt ny förbättringsmodell som utvecklats av Elektromekan.

"Vi är mycket glada för det förnyade förtroendet att leverera transpondrar till Kapsch, detta anser jag bl a är ett resultat av vår stora satsning på automatisering och förbättringsarbetet", säger Johan Halling, VD på Elektromekan AB.

Tillverkningen kommer att ske i en nyutvecklad helautomatiserad process som innebär att produktionen kan flyttas från Elektromekans fabrik i Ungern till anläggningen i Sverige. På grund av den effektivisering som uppnås med automatiseringen medför denna flyttning för närvarande inga nya arbetstillfällen i Sverige.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2