Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 juni 2006

Scibase tar in 100 MSEK

Det svenska företaget Scibase som utvecklar en cancerdetektor har tagit in 100 miljoner kronor i riskkapital från tre investerare.
Bolaget startar i höst ett USA-kontor och riskkapitalet kommer bl.a. användas till de amerikanska studier som bolaget kommer att genomföra för produkten som planerar att släppas nästa vår.

- Den produkt vi lanserar i mars borde räcka till CE-märkning. Sedan ska vi göra ytterligare ett par studier, varav två större i Europa och USA, för att få godkännande från amerikanska FDA, säger Scibase vd Christer Wallin till Elektroniktidningen.

- Vi startar ett amerikanskt dotterbolag i höst. Visserligen har FDA skärpt sig och diskriminerar inte utländska bolag på samma sätt som förr, men att ha ett bolag i USA underlättar juridiken och kontakterna med myndigheterna där, säger Christer Wallin till Elektroniktidningen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2