Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 28 juni 2006

Rutronik siktar på tredjeplatsen

Rutronik startade upp ett nytt bolag i höstas och ännu vill Rutroniks Sverigechef inte meddela några siffror hur det går men man siktar emot att slå sig in på en tredjeplats på Sverigerankingen.
"Vi startade ett helt nytt företag här i höstas och det tar tid. Men vi tar marknadsandelar hela tiden och visst tror jag att vi kan bli Sveriges tredje största komponentdistributör på sikt", säger Joakim Jarstad till Elektroniktidningen.

Elektroniktidningen har rankat de 30 största komponentdistributörerna i Sverige. En hel del uppköp och samgåenden har förändrat sammansättningen av topplistan men i stort sett så ligger den totala försäljningen i Sverige på samma nivå vid slutet av 2005 som vid samma period 2004.

En hel del affärer har genomförts under året. Bl.a. köpte Avnet Memec i april förra året. Abacus Group köpte dessutom Deltron Electronics vilket kommer att resultera i en hel del förändringar i Sverige. Thomas Säwensten kommer från Elektronikgruppen och antar positionen som Sverigechef i samband med att Abacus Promax och Deltron Freber slås samman till Abacus Sweden nu i sommar.

Elektroniktidningens lista över de 30 största komponentdistributörerna i Sverige 2005. Vi listar de tio största. Följ länken efter listan för att se hela listan på Elektroniktidningens hemsida.
Omsättning i MSEK

Arrow Components Sweden AB, 1549
Avnet Nortec, 585
Elektronikgruppen, 350
Elfa, 317
OEM Electronics, 246
Acte, 225
Future Electronics, 202
TT Electronics Nordic, 97
Sangus Richardson, 85
Bejoken, 84

Klicka här för hela listan.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1