Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 28 juni 2006

Rutronik siktar på tredjeplatsen

Rutronik startade upp ett nytt bolag i höstas och Ànnu vill Rutroniks Sverigechef inte meddela nÄgra siffror hur det gÄr men man siktar emot att slÄ sig in pÄ en tredjeplats pÄ Sverigerankingen.
"Vi startade ett helt nytt företag hÀr i höstas och det tar tid. Men vi tar marknadsandelar hela tiden och visst tror jag att vi kan bli Sveriges tredje största komponentdistributör pÄ sikt", sÀger Joakim Jarstad till Elektroniktidningen.

Elektroniktidningen har rankat de 30 största komponentdistributörerna i Sverige. En hel del uppköp och samgÄenden har förÀndrat sammansÀttningen av topplistan men i stort sett sÄ ligger den totala försÀljningen i Sverige pÄ samma nivÄ vid slutet av 2005 som vid samma period 2004.

En hel del affÀrer har genomförts under Äret. Bl.a. köpte Avnet Memec i april förra Äret. Abacus Group köpte dessutom Deltron Electronics vilket kommer att resultera i en hel del förÀndringar i Sverige. Thomas SÀwensten kommer frÄn Elektronikgruppen och antar positionen som Sverigechef i samband med att Abacus Promax och Deltron Freber slÄs samman till Abacus Sweden nu i sommar.

Elektroniktidningens lista över de 30 största komponentdistributörerna i Sverige 2005. Vi listar de tio största. Följ lÀnken efter listan för att se hela listan pÄ Elektroniktidningens hemsida.
OmsÀttning i MSEK

Arrow Components Sweden AB, 1549
Avnet Nortec, 585
Elektronikgruppen, 350
Elfa, 317
OEM Electronics, 246
Acte, 225
Future Electronics, 202
TT Electronics Nordic, 97
Sangus Richardson, 85
Bejoken, 84

Klicka hÀr för hela listan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2